Grozil sosedu in s sekiro napadel policiste

Slika je simbolična. Vir: Google

Včerajšnja noč je bila za stanovalce Razvanjske ceste v Mariboru vse prej kot mirna. 44-letnik je razgrajal in razbijal ter grozil sosedu. Ob prihodu policistov, pa je njih napadel s sekiro.

Policiste so s klicem na 113 zaprosili za pomoč na Razvanjski cesti v Mariboru, kjer je 44-letni moški grozil sosedu, razgrajal, namerno poškodoval vrata sosedove ograje, poštni nabiralnik, izruval manjše drevo na dvorišču in s tlakovci razbil dva okna na sosedovi hiši, ob tem pa poškodoval tudi fasado. Z grožnjami sosedu je nadaljeval tudi po prihodu policistov. Dejal jim je, da bo vse pobil, nato pa bo ubil še sebe.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

S sekiro na 70 cm ročaju, ki jo je z obema rokama zavihtel iznad glave, je zamahnil proti enemu od policistov. Ta se je k sreči uspel umakniti vstran, tako, da je sekira zletela le nekaj cm od njegove glave in nato med telesi obeh policistov. Policisti so ga obvladali z uporabo prisilnih sredstev, ga vklenili ter na kraj poklicali reševalce in zdravnika, ki je zoper osumljenca odredil prisilno psihiatrično zdravljenje. Ovadili ga bodo okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru. Ker se je eden od policistov med uporabo prisilnih sredstev lažje telesno poškodoval, so ga z opornico na roki oskrbeli v UKC Maribor.

1 KOMENTAR

  1. Za Božjo voljo, a je v vašem uredništvu še kdo pismen. Pa to vaše skropucalo je za v učbenike slovenščine …

Oddaj komentar