Ob Rektorjevem dnevu podelili priznanja in nagrade Univerze v Mariboru

Častni doktor Heikki Ruskoaho, rektor UM Zdravko Kačič in zaslužni profesor Dušan Radonjič.

Na slovesnosti so podelili 93 nagrad in priznanj tistim, ki so s svojim delom, izrednimi uspehi, dosežki in zaslugami pomembno prispevali k uveljavitvi in razvoju Univerze v Mariboru.

Na Univerzi v Mariboru so na današnji slovesnosti ob Rektorjevem dnevu podelili nagrade in priznanja tistim, ki so s svojim delom, izrednimi uspehi, dosežki in zaslugami pomembno prispevali k uveljavitvi in razvoju Univerze v Mariboru. Na slovesnosti so podelili 93 nagrad
in priznanj Univerze v Mariboru, med njimi tudi naziv častni doktor, za izjemne in vrhunske dosežke, zasluge za razvoj in delovanje Univerze v Mariboru ter večanje njenega ugleda, ki ga je prejel prof. dr. Heikki Ruskoaho (Faculty of Pharmacy University of Helsinki) na predlog Medicinske fakultete in naziv zaslužni profesor, ki ga Univerza v Mariboru podeljuje svojim visokošolskim učiteljem za izredne uspehe, zasluge in dosežke, pa je bil podeljen red. prof. dr. Dušanu Radonjiču. Na slovesnosti so poleg naziva častni doktor in zaslužni profesor Univerze v Mariboru, podelili tudi nagrade in priznanja Univerze v Mariboru za znanstvenoraziskovalno, umetniško in izobraževalno delo, nagrade Univerze v Mariboru za strokovno delo, svečane listine Univerze v Mariboru, Rektorjeve nagrade, Perlachove
nagrade in priznanja ter nagrade Leona Štuklja za najvidnejše športne uspehe študentov UM, listino za izjemen prispevek k razvoju ob študijskih dejavnosti na UM, listino za pomembne kulturne dosežke študentov UM in listino za Naj prostovoljec študent UM.

Častni doktor Heikki Ruskoaho in zaslužni profesor Dušan Radonjič.

Univerza v Mariboru je s svojimi 19 članicami (17 fakultet, Univerzitetna knjižnica in Študentski domovi) druga največja univerza v Sloveniji. Njena usmeritev je v pridobivanju najboljših študentov in ustvarjanju razvojnega okolja, kjer je doma odličnost v vseh pogledih. Po mednarodnih lestvicah se v zadnjih letih uvršča med 3 odstotke najboljših univerz na svetu. Nedavno nazaj se je Univerza v Mariboru na lestvici »Emerging Economies University Rankings 2019« uvrstila med 200 najboljših univerz, ki prihajajo iz 43 hitro razvijajočih se držav Evrope, Azije, Afrike in Južne Amerike ter tako zasedla drugo mesto med slovenskimi univerzami. Univerza v Mariboru se je v letu 2018 prav tako uvrstila med prvih sto kandidatk za uvrstitev na Šanghajsko lestvico (ARWU), ki je najbolj uveljavljena in vplivna mednarodna lestvica razvrščanja univerz.

 

 

Oddaj komentar