Štuhčeva odlična tudi na petkovem treningu

Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec nadaljuje odlične nastope na generalki pred olimpijskimi igrami v južnokorejskem Pyeogchandu, ki bo igre gostil prihodnje leto. Tudi na drugem treningu na olimpijski progi je bila od Štuhčeve hitrejša le Američanka Lindsay Vonn, tekmovalki pa je ločila desetinka sekunde.

Vrstni red pri vrhu je praktično enak kot včeraj, le med vodilnima se je s 17 stotink sekunde zmanjšala na 10, tretja pa je bila vnovič Italijanka Sofia Goggia, ki pa je zaostajala že 93 stotink. Druga Slovenka Maruša Ferk je bila 36., njen zaostanek pa je znašal kar 4,15 sekunde.

Denis Šteharnik, Ilka Štuhec, Maruša Ferk
Denis Šteharnik, Ilka Štuhec, Maruša Ferk

To soboto in nedeljo smučarke v Pyoengchangu čakata smuk in superveleslalom. Obe tekmi se bosta začeli ob 3. uri po slovenskem času.

Pomemben bo predvsem smuk, kjer ima Štuhčeva v skupnem seštevku 137 točk prednosti pred Goggio in s tem že priložnost, da po kombinacijskem osvoji še smukaški in s tem drugi mali kristalni globus v sezoni.

Po zmagi prejšnji konec tedna na superveleslalomu v Crans Montani, je Mariborčanka v boju za skupno zmago tudi v tej disciplini alpskega smučanja.

Vir: lokalec.si

Oddaj komentar