Nova okrepitev OK Merkur Maribor je Uroš Pavlović

Uroš Pavlović. Vir: OK Merkur Maribor

Nekdanji slovenski odbojkarski reprezentant Uroš Pavlović (29), nosilec srebrne medalje z evropskega prvenstva v Bolgariji in Italiji (2015), je nova okrepitev aktualnega slovenskega državnega prvaka OK Merkur Maribor. Tudi 22-letni Tit Kovačič, ki prav tako igra na mestu srednjega blokerja ostaja v Mariboru. Z vodstvom kluba sta oba sklenila enoletni pogodbi.

Prepričan, da bodo sestavili dobro ekipo

Uroš Pavlović, ki v višino meri 202 cm, je svojo športno pot začel kot košarkar v KK Radenska Creativ iz Murske Sobote, bil je tudi slovenski reprezentant v mlajših selekcijah. Svojo odbojkarsko pot pa je začel v Panviti Pomgradu, kasneje se je preselil v Avstrijo in igral za SK Zadrugo Aich/Dob, zadnje štiri sezone je igral za ekipo ACH Volley Ljubljana. Ob podpisu pogodbe je Pavlović povedal: “Vesel sem, da smo se z mariborskim klubom dogovorili za sodelovanje. V Ljubljani sem preživel štiri leta, odločil sem se, da je čas za nekaj novega. Preselil sem se k državnim prvakom in imam visoka pričakovanja glede naslednje sezone. Upam, da bo vsaj tako uspešna, kot je bila minula. Ogrodje ekipe ostaja enako. Odhaja sicer Rok Možič, ki je bil zelo pomemben člen, vendar sem prepričan, da bomo sestavili dobro in konkurenčno ekipo, ki bo parirala na slovenskih tleh ACH Volleyju in Calcitu iz Kamnika ter ostalim evropskim ekipam.” Trener OK Merkur Maribor Sebastijan Škorc, je prihod Pavlovića pohvalil: “Ker sta naša blokerja Filip Uremovič in Jan Mulec prenehala z igranjem, smo se dokaj hitro dogovorili z Urošem, ki se iz ACH- ja seli v MERKUR Maribor. Vsi vemo, da je Uroš reprezentant in njegova kvaliteta je velika in z njim smo dobili blokerja – napadalca, ki bo dal v naslednji sezoni velik doprinos k naši ekipi.”

Kovačič podaljšal za eno leto

Pogodbo pa je za eno leto podaljšal Tit Kovačič, srednji bloker OK Merkur Maribor, ki je pri tem izjavil: “Odločitev, da ostanem je bila zelo preprosta. Zelo sem vesel, da je tudi klub želel z menoj nadaljevati sodelovanje. Cilji za letošnjo sezono so jasno postavljeni in se zato veselim izzivov, ki bodo letos postavljeni pred nas, tako v ligi prvakov, kot v državnem prvenstvu ter ligi MEVZA.”

Oddaj komentar