Minister Vrtovec: “Koroško bomo povezali z ostalimi deli Slovenije in omogočili njen razvoj”

Začetek gradnje tretje razvojne osi. Vir: Facebook, Matej Tonin

“Končno! V Podgorju pri Slovenj Gradcu so danes stekla začetna dela na tretji razvojni osi na območju Koroške. Koroško bomo povezali z ostalimi deli Slovenije in omogočili njen razvoj,” je zapisal minister Jernej Vrtovec ob začetku del na tretji razvojni osi.

V Podgorju pri Slovenj Gradcu so včeraj stekla začetna dela na tretji razvojni osi na območju Koroške. Minister Vrtovec je v govoru poudaril, da bo tretja razvojna os prinesla razvoj in napredek za vse prebivalke in prebivalce.

Koroška edina poleg Bele Krajine brez kilometra avtoceste

“Koroška je poleg Bele krajine edina regija v Sloveniji, ki nima zgrajenega niti kilometra avtoceste. Je regija, ki ima izrazito slabo prometno povezanost z osrednjim delom Slovenije in ostalimi slovenskimi regijami. Po tem, ko smo pred manj kot letom dni zasadili prvo lopato na Gabrkah, danes pričenjamo še z gradnjo hitre ceste na Koroško,” je dejal minister Vrtovec in dodal, da bo tretja razvojna os, ki se navezuje na vseevropsko prometno omrežje, prinesla razvoj in napredek za vse prebivalke in prebivalce: višjo gospodarsko rast, povečanje zanimanja za delo v regiji in večje možnosti za zaposlitev ter preprečitev bega možganov. “Z izgradnjo bomo bistveno povečali pretočnost, skrajšali potovalne poti ter povečali varnost za vse udeležence v prometu. Ne smemo dovoliti, da bi bila Koroška še kdaj zapostavljena zaradi njene geografske odmaknjenosti od osrednje Slovenije. Moramo vam omogočiti enake možnosti za razvoj, kot ga imajo prebivalke in prebivalci v drugih regijah,” je bil jasen minister za infrastrukturo.

Preprečiti izseljevanje mladih

Minister Vrtovec je poudaril, da je naša dolžnost, da poskrbimo za enakomeren razvoj vseh regij ter z dejanji, ne samo z besedami, preprečimo izseljevanje mladih iz teh krajev. »Dobro razvita prometna infrastruktura nudi prebivalstvu boljšo mobilnost ter dobro oskrbo gospodarstva,« je ob tem dejal minister za infrastrukturo.

Apelira, naj civilne iniciative prenehajo z nagajanjem

Minister za infrastrukturo je spomnil tudi na južni del tretje razvojne osi in izrazil pričakovanje, da kmalu pridobimo gradbeno dovoljenje tudi za ta odsek. “Ob tem apeliram na vse civilne iniciative naj prenehajo z nagajanjem ter naj omogočijo razvoj in perspektivo tega dela Slovenije. Sedaj potrebujemo močno podporo čisto vseh deležnikov, ne pa destruktivnost in polen pod nogami,” je še dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Oddaj komentar