Dare Vršič za finale in samozavest

Finale. Z 2:1 v skupnem seštevku in nadzorom dogodkov na igrišču skozi obe polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja, so vijoličasti iz tekmovanja izločili nogometaše Mure in se tako uvrstili v finale, kjer se bodo srečali z največjimi tekmeci, nogometaši Olimpije.

“Zabili smo res dva fantastična gola, toda če ne bi bili pripravljeni tako oddelati, odigrati tako taktično dobro, nam ne bi uspelo. Poleg dveh izrednih golov je treba izpostaviti, da smo bili moštveno zelo dobri,” je  poudaril Darko Milanič. Ob napredovanju v finale bodo namreč skušali osvojiti skupaj že 10. pokalno lovoriko. “Prvi polčas je bil popolnoma na naši strani, ko smo zlahka prihajali pred kazenski prostor in imeli kar nekaj zaključkov. Potem je bilo nekaj začetnega pritiska z njihove strani, a smo se ga hitro otresli in zabili ob pravem trenutku.” Avtor odločilne poteze je bil Dare Vršič, ki je v vmesnem obdobju imel manjšo minutažo, a se je ob ponujeni priložnosti odlično odzval. “V določenih fazah tekmovanja vsi ne morejo redno igrati, potrebujemo pa tudi nekoga, ki je vmes imel manj priložnosti. To je naš način. Niso prazne besede, da za uspešno sezono potrebujemo vse igralce. In so vsi pomembni. Zato z njimi delamo in tudi če vmes nekoliko manj igrajo, jih pripravljamo za trenutke, ko bodo na igrišču,”je zaključil Milanič.

Evrogol Vršiča predvsem za samozavest
“Žoga se je odbila kar precej daleč od mene, a sem videl, da je veliko prostora in da nisem obkrožen z nasprotnimi igralci. Padala je, se lepo odbijala, ciljal sem tja in zadel, kot sem si želel,” je za klubsko spletno stran dejal Dare Vršič. Njegova mojstrovina pa ima tudi dodatno osebno težo. “Ta gol mi veliko pomeni za samozavest. Zelo sem vesel, da sem se vrnil nazaj v nogometno življenje in to me navdaja z optimizmom za prihodnje obdobje. Vesel sem, da sem prispeval delež k napredovanju. Lepo bo igrati derbi v finalu, toda do tja je še daleč,”je zaključil Vršič.

Vir: NK Maribor
Vir: NK Maribor

Do pokalnega razpleta, ki bo 30.5. še 8 finalnih tekem v drugačni obliki
“Zdaj je spet fokus le na prvenstvu, še nekaj paketov po 3 točke potrebujemo do uresničitve cilja. Naslednjič že v nedeljo, ko se vračamo v Fazanerijo po nov uspeh. Vsaka tekma je zgodba zase, kot finale pred velikim finalom. Pokalna izkušnja je pozabljena, vemo, kaj nas čaka ob vrnitvi v Mursko Soboto. En poraz ni spremenil razmišljanja ali pokvaril ozračja, znova bo na tribunah veliko gledalcev, na igrišču pa motiviran nasprotnik. V nedeljo bo še težje kot v sredo. Morali bomo biti na visokem nivoju in se zelo potruditi za zmago,” je povedal Dare Vršič.

Želje o dvojni kroni ostajajo 
V taboru vijoličastih želijo s pridobljeno vstopnico za finale osvojiti dva naslova. “S tem, ko smo uspeli priti v finale, je jasno, da nam je cilj osvojiti 2 naslova. Vesel sem uvrstitve v finale in zaslužene priložnosti, da se borimo še za eno trofejo. Predvsem pa spoznanja, na kakšen način smo prišli do finala. Ko se fantje niso samo držali dogovora, ampak so v vseh pogledih pokazali, da obvladajo.” Mura pa tudi po uspešno opravljeni nalogi ostaja v fokusu, saj se Mariborčani tja znova vračajo  v nedeljo, na prvenstveni obračun. “Tudi tekma v nedeljo bo zelo zahtevna, saj nas znova čaka dobro, resno moštvo. Moštvo, ki ima ta svoj način, ko jim med igro ne smeš pustiti prav ničesar, saj lahko gre hitro kaj narobe. Prešteli se bomo, preverili v kakšnem stanju so fantje, ki so igrali in šli z veliko energije v tekmo. Vemo, kaj nas čaka, vendar želimo zmagati,” je zaključil Vršič.

Oddaj komentar