FOTO in VIDEO: Grajski trg v znamenju solate

Na Grajskem trgu v Mariboru se danes v okviru 1. Festivala solat, streže,  kaj pa drugega kot solata. Solatni mojstri so v živo pripravljali slastne solate, ena izmed bolj zanimivih predstavitev pa je bila tudi masaža rok s solatnim dresingom.

Zavod za turizem Maribor-Pohorje je s pomočjo Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor, ki je strokovno podprlo izvedbo festivala, letos prvič organiziral Festival solat. V načrtu je, da bi ta dogodek v prihodnosti postal vsaj dvodnevni, razlaga direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, Doris Urbančič Windisch.

Na 15 stojnicah so se predstavljali različni ponudniki, ki imajo različna olja, vina, tudi Višja šola za gostinstvo in turizem se je predstavljala na večih stojnicah. Kot so ugotovili, smo Slovenci “nostalgiki po solati”, razlaga Mojca Polak iz Višje šole za gostinstvo in turizem.

Obiskovalce festivala so povabili, da s seboj prinesejo tudi družinske sklede za solato, te pa so postavili tudi na posebni razstavni prostor v središču prizorišča, kjer so nato svojo zgodbo tudi predstavili. Pred zaključkom bodo razglasili še naj družinske sklede za solato, njihove lastnike pa nagradili s kulinaričnim doživetjem v Mariboru.

Kot zanimivost. Solato si lahko popestrimo tudi s kakšnimi travniškimi zelišči oziroma rastlinami, je pojasnila Katja Rebolj iz Zavoda Raspro.

Utrinki v fotogaleriji:

Oddaj komentar