Danes vijoličasti v borbo proti Rudarju

Vir: NK Maribor

Danes se mariborski nogometaši podajo v Velenje po nove točke v Prvi ligi Telekom Slovenije. Tekma 30. kroga bo proti Rudarju ob 16. uri.


Kakšno je stanje z napadalno navezo Zahović-Mlakar?
“Upal sem, da se bo izboljšalo, vendar stanje še vedno ni najboljše. Mlakarja bodo v naši zdravniški službi težko usposobili za tekmo z Rudarjem, prav tako je negotov za naslednjo. Luka ima še zmeraj močne bolečine v hrbtu zaradi udarca, ki ga je dobil in je njegov nastop vprašljiv,” pojasnjuje trener v napovedniku kroga št. 30.

Na sestavo moštva še vedno vplivajo tudi kazni. Vračata se Handanović in Viler, a bo tokrat manjkal Ivković.

Novo izhodišče: z zmagovito serijo smo prišli še bližje, na točko zaostanka.
“Izziv je res zahteven, vendar smo do tega trenutka pokazali, da smo mu kos. Še vedno pa ne sme biti prisotne nobene preračunljivosti. Tekem je še veliko in ko smo začeli s tem preobratom, smo se pogovarjali o tem, da nam je pomembna vsaka tekma posebej in tako mora biti tudi v tem primeru. V Velenju nam nikdar ni bilo lahko, tudi tokrat ne bo, tako da moramo biti zelo odločni v svoji nameri,” poudarja Darko Milanič.

Odločnost in razmišljanje slačilnice je predstavil Aleks Pihler: “Želeli smo zmanjšati zaostanek, uspelo nam je, a to bistveno ne spreminja stanja. Smo zadovoljni z zadnjimi predstavami, ampak moramo zmagovati in osvajati točke še naprej. Ozračje je rezultatom primerno, v tem kolektivu ni težko delovati, saj vsak prispeva svoj delež, zmage pa so vsem prinesle le še dodatno samozavest. Toda vsaka tekma je zgodba zase in na svoj način zahtevna. Na naslednji bodo naši tekmeci po dveh porazih iskali pot do točk in se bomo morali zelo potruditi.”

Sreda, 16:00Rudar – Maribor.

 

Oddaj komentar