Kapetan v izdihljajih tekme rešil Mariborčane

VIR: Facebook NK Maribor

Nogometaši Maribora so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro s 3:2 (2:0).

V Ljudskem vrtu sta Maribor, pri katerem so manjkali Rok Kronaveter, Aleksandar Rajčević in Denis Klinar, in Mura prikazala razburljivo predstavo, v kateri so bili domači dolgo v zanesljivem vodstvu, a so se borbeni črno-beli vrnili v igro. Oboji so zapravili še kopico priložnosti, zadnjo na tekmi pa je za domačo zmago unovčil Marcos Tavares.

Maribor za vodilno Olimpijo tako kot Celje zaostaja za štiri točke. Mura, ki je prvič izgubila v štirih gostovanjih v Ljudskem vrtu, je peta.

Čeprav je bila Mura v prvem polčasu vsaj enakovredna in imela nekaj nevarnih poizkusov prek Matica Maruška (6.), Luke Bobičanca (16., 18.), Nina Kouterja (28.) in Luke Šušnjare (42.), pa so so domači v tem delu priigrali lepo prednost pred nadaljevanjem.

Za 1:0 je že v četrti minuti zadel Alexandru Cretu, ki je malce z desne iz bližine žogo poslal pod prečko. Maribor je podvojil prednost v 25. minuti, ko je z lepim strelom z več kot 20 metrov Gregor Bajde poslal žogo po stičišče prečke in vratnice.

Sicer pa so imeli domači tudi še nekaj obetavnih strelov, med drugim je Aleks Pihler v 35. minuti žogo poslal čez gol iz bližine, v 45. pa je strel Cretuja od daleč ukrotil Matko Obradović.

V 50. minuti je imela Mura lepo priložnost za izenačenje, ko je v bližini gola do strela prišel Tomi Horvat, izvrstno pa je posredoval izkušeni Jasmin Handanović. Minuto pozneje pa je Bobičanec sprožil čez gol.

Pred vrati Maribora je bilo nevarno tudi v 58. in 59. minuti, a je ostalo pri izidu prvega polčasa, a v 60. minuti pa so gosti le zadeli, po kotu je z desetih metrov zadel Matic Maruško.

V 69. minuti je Blaž Vrhovec storil prekršek za najstrožjo kazen nad Klemenom Puckom, z bele pike pa je bil zanesljiv Amadej Maroša, ki je tako dosegel svoj 12. gol sezone.

V 75. minuti je takoj po vstopu v igro Marcos Tavares s strelom z glavo zadel prečko Murinega gola, takoj zatem pa se je spet izkazal Handanović po novem poskusu Bobičanca.

V 82. minuti je bil blizu zadetka tudi Amir Dervišević, ki je z močnim strelom tudi zatresel prečko gola gostov. Malce pozneje pa je meril še malce previsoko.

Že v četrti minuti sodniškega dodatka pa so vijolični prišli do zmagovitega zadetka, svoj 154. gol v slovenski prvi ligi je dosegel Marcos Tavares, ko je zadel z diagonalnim strelom z desne strani. Žoga je na poti proti golu zadela še enega od igralcev in tako tudi presenetila Obradovića.

Maribor bo v 32. krogu v četrtek gostoval v Sežani, Mura pa bo dan prej gostila Triglav.

* Ljudski vrt, brez gledalcev, sodniki: Skomina, Praprotnik, Kovačič.
* Strelci: 1:0 Cretu (4.), 2:0 Bajde (25.), 2:1 Maruško (60.), 2:2 Maroša (69./11 m), 3:2 Tavares (90.).
* Maribor: Handanović, Milec, Peričić, Mitrović, Viler (od 65. Kolmanič), Vrhovec, Cretu (od 65. Dervišević), Pihler, Požeg Vancaš (od 74. Tavares), Bajde (od 65. Santos), Zahović (od 65. Mešanović).
* Mura: Obradović, Karničnik, Maruško, Gorenc, Šturm (od 46. Pucko), Kouter, Horvat, Bobičanec, Šušnjara (od 46. Karamarko), Cipot (od 90. Žižek), Maroša (od 84. Filipović).
* Rumeni kartoni: Mešanović, Peričić; Gorenc.
* Rdeči karton: /.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar