Danes finalno predsedniško soočenje na BK TV in pričetek predčasnega glasovanja

Volivci, ki se glasovanja za predsednika države v nedeljo ne bodo mogli udeležiti, lahko glas oddajo na predčasnem glasovanju, ki se pričenja danes. Prav tako pa je danes ob 20h na BK TV na sporedu Finalno predsedniško soočenje.

 

V drugem krogu predsedniških volitev se bosta pomerila najuspešnejša kandidata iz prvega kroga. Borut Pahor, ki je 22. oktobra prepričal 47,21 odstotka volivcev, in Marjan Šarec, ki je v prvem krogu dobil 24,76 odstotkov glasov. Oba finalista bosta nocoj ob 20h v  Finalnem predsedniškem soočenju iz oči v oči sedela s petimi predstavnicami državljank in državljanov, predstavnicami (splošne) javnosti. Preverite kako sta bila kandidata 2. kroga kos petim ženskam: Zdenki Križanič, Neji Rems Arzenšek, Svetlani Sabantsevi, Karin Jurše in Andreji Kračun.

Predčasno glasovanje

Volivci lahko na predčasnem glasovanju glasujejo le na tisti upravni enoti, na območju katere imajo stalno prebivališče, sicer pa je glasovanje povsem enako kot na dan volitev. S seboj morajo prinesti osebni dokument in se podpisati v volilni imenik.

Glasuje se tako, da se obkroži številko pred imenom kandidata, ki bosta na glasovnici navedena po naslednjem vrstnemu redu: 1. Borut Pahor in 2. Marjan Šarec. Jutri se bo iztekel rok, do katerega je mogoče zahtevati nekatere posebne oblike glasovanja: na voliščih zunaj kraja stalnega prebivališča, glasovanje na domu ter na volišču, dostopnem za invalide.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar