Buneta v Grčijo, na njegovo mesto Planinšek

Marin Buneta; FOTO: MP Produkcija

Rokometni klub Maribor Branik pred začetkom sezone zapušča hrvaški levoroki bombarder Marin Buneta, ki se seli h grškemu velikanu AEK-u iz Aten. Strokovno vodstvo se je odločilo, da bo v novi sezoni priložnost na njegovem položaju dobil otrok mariborske šole Nejc Planinšek, sicer tudi kadetski reprezentant.Buneta je za Maribor igral eno sezono in v Ligi NLB na 32 tekmah zabil 92 zadetkov. Bil je zelo pomemben član ekipe, ki si je s četrtim mestom v državnem prvenstvu zagotovila igranje v EHF Challenge Cupu, z dobrimi igrami pa si je priigral zavidanja vreden prestop.

Zelo sem vesel, da odhajam v vrste velikana iz Aten. O klubu sem slišal veliko lepih stvari, zato odločitev ni bila težka. Všeč mi je, da ima klub velike ambicije in cilje. Veselim se novih izzivov in močnih tekem. Hkrati bi se rad zahvalil tudi Mariboru, kjer sem se v zadnji sezoni odlično počutil,” je ob slovesu povedal Marin Buneta.

Iulian Jerebie, Nejc Planinšek in Andraž Velkavrh
FOTO: RK Maribor Branik

S slovesom Bunete se je strokovno vodstvo odločilo, da bo na njegovem mestu priložnost dobil otrok kluba Nejc Planinšek, ki je tudi član kadetske reprezentance. Planinšek je z dobrim delom na treningih vselej opozarjal nase, na njegov napredek v zadnjih letih pa so v klubu zelo ponosni. Prav zato so prepričani, da si zasluži priložnost, da v prihodnje nase opozori tudi v prvi ligi. 18-letnik je lani Ligi NLB na 26 tekmah dosegel sedem zadetkov, zelo razigran pa je bil v mladinski ligi, kjer je 21 tekmah zabil kar 109 golov.

Po odhodu Bunete se zavedam, da bom verjetno dobil več priložnosti za igro. Odločen sem, da jih bom izkoristil. Želim se dokazati in pokazati, da lahko igram v članski prvi ligi,” o prihodnosti razmišlja Planinšek.

Oddaj komentar