V sredo bo ponovno zaživela mestna plaža CityBeach Maribor

Foto: Arhiv Mariboxa

V svoji 4. izvedbi, se CityBeach Maribor, situaciji navkljub, vrača z nekaj zanimivimi novostmi. Mestna plaža na terasi Mariboxa, z glasbo, nastopi DJ-jev, kulinariko in večernimi filmskimi projekcijami bo letos trajala kar dva zaporedna vikenda. Prvi del se začenja že v sredo, 24. junija 2020 do nedelje, 28. junija 2020, nadaljuje pa v petek 3. julija 2020 do nedelje 5. julija 2020.Nabrežje reke Drave, se bo skupaj s teraso MariBoxa že v sredo, 24. junija 2020, po 15.00, spremenilo v edinstveno vročo točko za ljubitelje urbane kulture, lokalne plesalce na soncu ter fanatike uživanja na prostem. “Ponovno bomo pričarali občutek plaže, z ležalniki in senčniki ter koktejl barom, DJ-i pa bodo s poletno glasbo dodatno pripomogli k plažnemu ambientu. Tudi letos organizatorji predstavljajo novosti. Na ogromni zunanji terasi Maribox-a, bomo na varni medsebojni razdalji lahko uživali v čisto pravem KINU NA PLAŽI. Ležalniki, osvežilni koktejli, street food ponudba in vrhunske filmske uspešnice na velikem platnu. Vse to in še več ponuja največja mestna plaža, ki bo trajala dva zaporedna vikenda, kar je še ena izmed novosti letošnje edicije,” je povedal Mitja Špes, organizator CityBeach Maribor.

Covid 19 je grobo posegel v naš vsakdanjik, kar se pozna tudi na upadu števila prireditev. Citybeach Maribor je prva večja prireditev v SV Sloveniji po koroni, vendar to ne pomeni, da ukrepi več ne veljajo. Smernice in priporočila Nijz-a so znana in se bodo vestno izvajala tudi na naši plaži, saj je varnost obiskovalcev na prvem mestu. Ker se mestna plaža Citybeach Maribor odvija na prostem, uporaba mask ni obvezna, enako kot na gostinskih terasah, absolutno pa ostajajo razkužila za roke, razkuževanje inventarja in seveda ustrezna razdalja med udeleženci,” je še dodal.

Novost – večerne filmske projekcije
Čeprav je epidemije uradno konec, se še vedno soočamo s posledicami, kar pomeni, da še vedno posebno pozornost namenjamo varnosti obiskovalcev, kljub vsemu pa poskrbimo, da ukrepi ne vplivajo na kino doživetje, ki so ga bili gledalci vedno vajeni v Mariboxu. Pred nami so novi izzivi, zato gledalcem ponujamo povsem novo kino izkušnjo v mestu, na največji pokriti terasi, s pogledom na reko Dravo. Zato smo letošnji City Beach Maribor obogatili z večernimi filmskimi projekcijami,” dodaja Stipe Jerić, direktor Mariboxa.

Izbor filmov, ki bodo vsak večer na sporedu ob 21.30, bo v znamenju glasbe. Začenjamo s filmom Moulin Rouge, gledalci pa bodo med drugimi lahko uživali tudi ob uspešnicah Mamma Mia, Največji šovmen, Rocketman in drugih.

Oddaj komentar