Fištravec ne zaupa Plečku

Marko Plečko je v začetku letošnjega leta prevzel vodilno mesto v podjetju Nigrad, ki ga je do takrat vodil tedanji direkor Marko Žula. Na zadnjem razpisu za direktorja družbe Nigrad, d.d., ga je nadzorni svet med vsemi prepoznal kot najboljšega kandidata. Po mnenju sveta delavcev in sindikata je svoje delo do zdaj opravljal uspešno, a je izgubil zaupanje župana Andreja Fištravca.

Včeraj je svet delavcev Nigrada v sporočilu za javnost zapisal, da je “delovna sezona na gradbiščih na višku, sklepajo se nove pogodbe in čas je tako najmanj primeren za prihod tretje osebe, ki bi se morala šele seznanjati z delovanjem družbe. Marko Plečko Nigrad d. d. dobro pozna in v času, vodenja podjetja, ni storil nič, kar bi podjetju škodilo, še več, izboljšal je komunikacijo in poslovne rezultate.”

Nigrad Maribor. Foto: Nino Verdnik

K temu so dodali, da bi vsaka trenutna menjava slabo vplivala na poslovanje in delo zaposlenih. “Zato prosimo Nadzorni svet in vse lastnike Nigrada d. d., za podporo in delovanje v dobrobit podjetja, lastnikov, zaposlenih in koristnikov storitev, so sklenili,” so zapisali še v izjavi.

Župan Fištravec več ne zaupa Plečkotu

Kot so odgovorilu z Mestne občine Maribor, je zanje pomembno zagotoviti stabilno vodstvo, ki bo podjetje uspešno vodilo in hkrati izboljšalo izvajanje storitev iz koncesijske pogodbe, pridobilo večji tržni delež izven nje in ustrezno vizijo. “Nekdo, ki ne vidi težave, je ne more reševati,” pravijo za Plečka. Njegov program so ocenili kot neprepričljiv. K temu pa so dodali, da je za “Mestno občino Maribor je pomembno zagotoviti stabilno vodstvo, ki bo podjetje uspešno vodilo in hkrati izboljšalo izvajanje storitev iz koncesijske pogodbe, pridobilo večji tržni delež izven nje in ustrezno vizijo.” K temu dodajajo, da je “program, ki ga je g. Plečko priložil svoji vlogi, ni prepričljiv in ne odgovarja na ključne izzive, ki so pred podjetjem, in še zlasti ne odgovarja na izboljšanje opravljanja koncesijsk dejavnosti in ne vsebuje vizije nadaljnjega razvoja podjetja. Povečevanje cen storite Nigrada d. d. ne more biti edina pot.” 

Kot so še dodali na MO Maribor,  je potrebno povečati tudi prihodke iz tržne dejavnosti in naslova javnih naročil. “Vendar je bil čas, ko je bil g. Plečko vršilec dolžnosti, prekratek, da bi o uspešnosti na te področju lahko prišli do jasnih zaključkov. Dejstvo je, da je podjetje v lanskem letu zabeležil veliko zgubo in zato je Mestna občina Maribor, kot največji lastnik, podrobno spremljalo i analiziralo delovanje podjetja in aktivnosti v njem,” so zapisali.

Kdo naj bi nasledil Plečka na MO Maribor še ne razkrivajo. Sicer se govori, da naj bi Nigrad prevzel Matjaž Krevlj iz županovega kabineta, ki bi naj funkcijo opravljal kot prokurist ali pa kot vršilec dolžnosti direktorja.

Mandat sicer sedanjemu v.d. direktorju Marku Plečku poteče konec tedna, in sicer 23. julija.

Na vrhu Nigrada se je v času župana Andreja Fištravca menjalo že šest direktorjev, Plečko bo najverjetneje sedmi.

1 KOMENTAR

  1. Kar precej časa sem zasledoval.Priznati moram, da je od vseh teh predlaganih in že izvajanje bil najboljši mladi kandidat g. ŽULA ! Saj pri vsem tem ne gre za matematiko,gre predvsem za dobro tehnološko vodenje podjetja in to je bil g. Žula !

    Maribor zbudi se !

Oddaj komentar