POZOR: V naših krajih možni močni sunki vetra, vse do 70 kilometrov na uro

Vir: Pixabay.com

Z današnjim dnem se za nekaj časa končuje daljše obdobje hladnega vremena. Od popoldneva do noči na petek je pričakovati tudi močne sunke jugozahodnega vetra, ki bodo ponekod na severovzhodu dosegli okoli 70 kilometrov na uro.

V prihodnjih dneh je pričakovati dež, konec tedna pa bi bil vsaj v višjih legah lahko spet snežen.

Ponekod po državi sneg sicer ostaja, na višje ležečih naseljih ga je tako po podatkih agencije še okoli 10 centimetrov. Sneg vztraja tudi v večjih višje ležečih mestih, kot je recimo Kranj, kjer je snežna odeja za zdaj visoka še štiri centimetre. Pričakovati pa je, da bo snežno odejo ob trenutni odjugi marsikje pobralo v celoti.

Nekoliko nižje temperature se ponovno obetajo ob koncu tedna

Danes je po napovedih Agencije RS za okolje ponekod po državi, predvsem na Primorskem in Notranjskem, pričakovati občasno rošenje. Najvišje dnevne temperature se bodo za razliko od minulih dni povzpele precej nad ničlo, in sicer vse do sedem, na morju in v vzhodnih krajih pa do deset stopinj Celzija.

V četrtek bo v vzhodnih krajih zmerno oblačno in suho, v petek pa se bodo padavine na zahodu okrepile in se postopno širile proti vzhodu. Po nižinah nove pošiljke snega še ni pričakovati, saj bo meja sneženja med 900 in 1400 metri nadmorske višine. Nekoliko nižje temperature se ponovno obetajo ob koncu tedna, ko bi vsaj v višjih legah ponovno dobili snežno odejo.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar