5.3 C
Maribor, SI
sobota, april 27, 2024
Štuhčeva bo na Zlati lisici nastopila v obeh disciplinah

Štuhčeva bo na Zlati lisici nastopila v obeh disciplinah

Na mariborski Zlati lisici bo ta konec tedna nastopilo deset smučark. Kot že znano bomo med njimi spremljali Tino Maze, Ilko Štuhec in Ano Drev.

ilka-stuhec
Oči obiskovalcev in navijačev bodo v soboto zagotove usmerjene na Tino Maze in Ilko Štuhec. Mariborčanka bo na Zlati lisici, na beli strmini Pohorja nastopila v obeh disciplinah. Sicer letos Štuhčeva navdušuje v hitrih disciplinah, bo naziv Zlate lisice branila tako v veleslalomski kot slalomski tekmi. “Jaz bom tako kot na vsaki tekmi dala vse od sebe in probala smučat kolko najboljše znam. Upam, da bo prišlo ful dosti ljudi vzpodbujat mene in ostale punce, da bo eno super vzdušje, tako kot zna vedno v Mariboru bit,” je z BK TV povedala prejšnji teden na treningu na Mariborskem Pohorju Ilka Štuhec.  K temu pa dodala, da računa na dobro uvrstitev. Na vprašanje ali je sedaj kaj več pritiska nanjo, glede na zadnje odlične rezultate in glede na to, da jo bo spremljala domača publika, pa Ilka odgovarja, da gre za “pozitivni pritisk”. “Samo da še dodajo tisto malo zraven, da jih slišiš navijat od cilja do štarta,” pravi Ilka.
Kaj nas čaka v soboto in nedeljo na 53. tekmovanju za Zlato lisico?

Tri dni nas loči do pričetka 53. Zlate lisice. Priprave so v polnem teku, prav tako pa tudi pričakovanja obiskovalcev in med drugim tudi organizatorjev. Kot je povedal vodja tekmovanja za 53. Zlato lisico Mitja Dragšič, se tekmovanja veseli. “Imamo tukaj Ilko, Mariborčanko, ki zmaguje v smuki svetovnega pokala, kar je spodbuda in motivacija za nas, da pridemo sem in da navijamo za te punce. Tudi Ana je konec koncev favorit za zmago na veleslalomski tekmi, in jaz verjamem in sem prepričan, ter optimističen, da bo tu vrhunec letošnje sezone za naše punce,” je dejal Drakšič.

Program:

Sobota, 7. januarja:

  • 9:15 veleslalom, prva vožnja (Ana Drev, Ilka Štuhec, Tina Maze, Katarina Lavtar, Tina Robnik, Meta Hrovat)
  • 12:15 veleslalom, druga vožnja

Nedelja 8. januarja:

  • 9:15 slalom, prva vožnja (Ana Bucik, Maruša Ferk, Ilka Štuhec, Meta Hrovat, Klara Livk, Saša Brezovnik)
  • 12:15 slalom, druga vožnja

Oddaj komentar