FOTO in VIDEO: Končno znan datum odprtja Mariborskega otoka, tako izgleda po obnovi

Začetek kopalne sezone na Mariborskem otoku je bil prvotno načrtovan za konec šolskega leta – 23. junija 2023. A so obnovitvena dela na kopališču še vedno potekala, odprtje pa se je zamaknilo.

Kopališče dobiva novo leseno ploščad, ob tem se končuje tudi obnova osrednje kopalne zgradbe – prenovljena je vhodna avla, ob tem so obnovili tudi sanitarije, podrobno o tem, kaj se sanira, smo že poročali.

Pred otvoritvijo so predstavili novosti. Govorci so bili: Saša Arsenovič, župan MO Maribor, Samo Peter Medved, podžupan Mestne občine Maribor, Gregor Reichenberg, podžupan Mestne občine Maribor in Ranko Šmigoc, direktor JP Marprom in Šport Maribor.

Več spodaj.

Odgovorni upajo, da bodo edino poletno kopališče v mestu lahko odprli to soboto, 1. julija 2023. Bo pa za vstopnico na Mariborski otok letos treba odšteti nekoliko več kot pretekla leta.

Delovni čas bo med 9. in 20. uro v primeru lepega vremena

Odrasla celodnevna vstopnica stane 6,50 evra (lani 5 evrov), mladina do 15 let, dijaki, študenti in upokojenci bodo za vstop odšteli 4,50 evrov (lani 4 evre). Za popoldansko vstopnico bo treba odšteti 4 evre, družinska karta za dva odrasla in do tri otroke pa bo stala 20 evrov.

Delovni čas tekom poletne sezone, v primeru lepega vremena: med 9. in 20. uro.

Oddaj komentar