Jutri veseli zaključek Poletnega tabora v občini Hoče – Slivnica

Vir: Občina Hoče-Slivnica

Občina Hoče-Slivnica je v poletnem času ponovno poskrbela za dnevno varstvo otrok. Jutri pa pripravljajo zaključno prireditev ob jezeru Rogoza, s pričetkom ob 15.00.

Izbrani izvajalec Poletnega tabora Občine Hoče-Slivnica 2018 je Svizec šport, ki je že preteklo sezono otroke navdušil s pestrim programom in dobro organizacijo. Letos je svoje dejavnosti nadgradil še s kopalnimi izleti, druženje z otroki iz sosednjih občin in pestrimi tematskimi izleti ter nočmi preživetimi v Kulturnem domu. Zaključna prireditev Poletnega tabora bo v soboto 25. avgusta 2018 od 15.00 ure dalje. Udeleženci bodo lahko zamigali ob dobrih vibracijah Chaletta Salleta.

Poletnega tabora se je vsak teden, v dopoldanskem času, udeležilo vsaj po 60 otrok, ki so lahko 9 tednov uživali v športnih, kulturnih in drugih kratkočasnih aktivnostih. Skupna kapaciteta tabora je bila 180 različnih otrok, ki so lahko bivali v taboru 3 do tedne. Vsak četrtek so noč preživeli v kulturnem domu in tudi okusili nočno življenje brez staršev. Prispevek staršev je bil 4€/dan za 1 otroka (20 €/teden) in je vključeval vodene aktivnosti, hrano ter pijačo.

Ideja o Poletnem taboru se je razvila najprej zaradi skrbi, ki so jih imeli starši, ki v času poletnih počitnic ne najdejo varstva za svoje najmlajše. Predvsem otrok prve triade, ki ne morejo biti sami doma in obenem potrebujejo veliko gibanja, druženja in iger. Na pobudo občine so izvajalci k sodelovanju povabili tudi lokalna društva, klube in organizacije, saj je pomembno, da prav vsi, mladi in odrasli, bolje spoznajo, kaj vse se dogaja v okviru delovanja nevladnih organizacij. Izleti in
dogajanja so bili prilagojeni starosti otrok, ki so bili prisotni na taboru: obiskali so gasilce, Botanični vrt, športne klube, medarje in vsaj enkrat na teden lokalno slaščičarno. Enkrat tedensko so si privoščili tudi kopalni izlet na bližnje kopališče. Udeleženci so se naučili tudi rolanja, veščin iger z žogo in ostalih družabnih iger. Vseskozi so bile udeležencem na razpolago knjige iz Mariborske knjižnice Maribor in vodene tematsko obarvane pravljične ure. Tekom Poletnega tabora so otroci izvajali različne aktivnosti od risanja do kreativnega ustvarjanja s papirjem ter učenja tujega jezika.

Občina Hoče-Slivnica ob zaključku poletja vabi na zaključek Poletnega tabora, ki bo v soboto 25.avgusta 2018 ob jezeru Rogoza. Dobimo se ob 15.00 uri, ko bo zbrane otroke nagovoril župan Marko Soršak in izvajalec Svizec šport, ki bo pripravil pestro športno dogajanje za vse obiskovalce. Na voljo bo brezplačno supanje in srfanje. Vse pa bo »lagano« razvajal Challe Salle. Otroke bodo organizatorji presenetili z napihljivimi igrali ter sladkim presenečenjem. Poletje se bo zaključilo v velikem stilu in polni elana bodo mladi nadobudneži začeli novo šolsko leto.

“Vesel sem, da so otroci med počitnicami brezskrbno uživali, sklepali so nova prijateljstva ter spoznavali programe številnih društev v naši občini, ki soustvarjajo občinski utrip. Iskrena hvala izvajalcem, ki so izvedli tabor, vsem društvom, ki znajo in zmorejo pomagati pri soustvarjanju programa in še posebna zahvala Osnovni šoli Dušana Flisa Hoče, ki je poskrbela, da je bila prehrana na Poletnem taboru kakovostna in pestra« je povedal dr. Marko Soršak, župan Občine Hoče – Slivnica. Vidimo se ob jezeru Rogoza, ali po naše: v šoder jami, v soboto 25. avgusta 2018 od 15.00 ure dalje,” je dejal Marko Soršak, župan občine Hoče – Slivnica.

Oddaj komentar