Zavarovalnica Triglav tudi letos organizira akcijo Ponovno na izpitno vožnjo

Zavarovalnica Triglav bo letos med 25. avgustom in 14. septembrom spet organizirala akcijo Ponovno na izpitno vožnjo. Pod nadzorom učiteljev vožnje bodo lahko vozniki svoje vozniške spretnosti preizkušali v šestih slovenskih mestih, med drugim tudi v Ljubljani, so sporočili iz zavarovalnice.

Akcija bo letos potekala v Ljubljani, Novi Gorici, Postojni, Trbovljah, Murski Soboti in Krškem. Na voljo bo 190 terminov voženj. Na ponovno opravljanje izpitne vožnje se lahko vozniki prijavijo sami, lahko pa povabijo prijatelja. V spremstvu učitelja vožnje AMZS bosta preizkusila svoje vozniške veščine. Izmed obeh bo učitelj vožnje razglasil zmagovalca, so zapisali.

Nagrada vožnja s slovenskim rally voznikom Rokom Turkom

Letos bo opravljena vožnja pomenila tudi zlato vstopnico v žreb za vožnjo s slovenskim rally voznikom Rokom Turkom. Ta bo dva izžrebanca najprej popeljal s svojim tekmovalnim vozilom, potem pa ju bo spremljal, ko se bosta še sama preizkusila v vožnji izvenserijskega športnega avtomobila v varnem okolju.

“Vsi vozniki dirkači vozijo hitro le na cestah, ki so zaprte in zavarovane. Atraktivna vožnja, ki čaka nagrajenca, je dober prikaz, zakaj civilni avtomobili niso namenjeni prehitri vožnji. Šele ko sedeš v pravi dirkalnik in te z njim popelje voznik, ki se s tem profesionalno ukvarja, spoznaš, zakaj je divjanje po vsakdanjih cestah tako nevarno in pravzaprav nesmiselno,” je povedal Turk.

Priložnost da se odpravijo napake

Bistvo akcije ni le opravljen izpit, ampak tudi možnost, da vozniki odpravijo svoje napake in se navadijo na spremembe na cestah. Cestnoprometni predpisi in infrastruktura se namreč nenehno spreminjajo, vozniki pa znanja večinoma ne osvežujejo. “Več kot 200 dolgoletnih voznikov v osmih slovenskih krajih je doslej pod okriljem akcije Ponovno na izpitno vožnjo že preizkusilo svoje vozniške spretnosti v praksi. Vozniški izpit bi na koncu opravila manj kot četrtina vseh voznikov,” so opozorili v Zavarovalnici Triglav.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar