Znova veliko novih okužb, kako bo odločila vlada?

FOTO: Pixabay.com

Po podatkih NIJZ je bilo v Sloveniji potrjenih novih 3662 okužb s koronavirusom. Opravili so 9220 PCR-testiranj. V državi je 45395 aktivnih okužb.  Delež pozitivnih izvidov znaša 39,7 odstotka.

Vlada bo na današnji seji znova razpravljala tudi o epidemioloških razmerah. Na mizi bodo predvidoma tudi predlogi o zaostritvah omejevalnih ukrepov. Med predlogi strokovne skupine za covid-19 je tudi študij na daljavo in promocija dela od doma, je za STA potrdila vodja skupine Mateja Logar.

Logarjeva je v torek za POP TV sicer pojasnila, da bi po predlogu skupine vaje in seminarji študentov v manjših skupinah in ob upoštevanju pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT) še vedno potekale na fakultetah.

Glede predloga uvedbe pogoja preboleli, cepljeni (PC) bodo po njenih besedah počakali na odločitev ustavnega sodišča. Slednje je namreč septembra zadržalo izvajanje določb odloka, ki je določal uvedbo pogoja PC v državni upravi. K sprejetju odločitve je sodišče v ponedeljek pozval tudi predsednik vlade Janez Janša.

Oddaj komentar