Odslej smučanje na Mariborskem Pohorju in na Jahorini z isto sezonsko vozovnico

Včeraj sta smučarski center Mariborsko Pohorje in  Olimpijski center Jahorina uradno sklenila dogovor o medsebojnem sodelovanju, ki je pomemben tako za oba centra kakor tudi mesti v neposredni bližini.

Dogovor prinaša posebno ugodnost imetnikom sezonskih vozovnic omenjenih smučarskih centrov in tako predstavlja dobro podlago za »izmenjavo« smučarjev oziroma obiskovalcev iz obeh mest. V skladu z dogovorom o sodelovanju med upravljavcem smučišč na Pohorju javnim podjetjem Marprom in Olimpijskim centrom Jahorina bodo lahko imetniki sezonskih smučarskih vozovnic za Mariborsko Pohorje z njimi 4 dni smučali tudi na Jahorini. To ugodnost bodo lahko uveljavili ob nastanitvi v tamkajšnjem Hotelu Bistrica, organizirani preko turistične agencije Martura. Podobno bo veljalo tudi v obratni smeri – imetnikom sezonskih vozovnic za Jahorino bodo te zagotavljale 4 dni smučanja na Pohorju, če si bodo prenočitev pri nas uredili preko Marture. Število obiskovalcev, ki bodo lahko izkoristili to ugodnost, ni omejeno.
Sporazum o medsebojnem sodelovanju sta v Mestni hiši Rotovž v Mariboru podpisala predstavnik javnega podjetja Marprom Dominik Dukarić in direktor Olimpijskega centra Jahorina Pale Dejan Ljevnaić. Na slovesnem podpisu pa so bili med drugim prisotni tudi župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec, predsednik upravnega odbora Olimpijskega centra Jahorina Nedeljko Elek in tamkajšnji minister trgovine in turizma Predrag Gluhaković. Sklenjen dogovor predstavlja tudi dobro podlago za morebitno sodelovanje še na nekaterih drugih področjih.
“Z doseženim sporazumom z Olimpijskim centrom Jahorina omogočamo dodatno ugodnost imetnikom naših sezonskih smučarskih vozovnic, ki želijo smučati tudi v tujini. Pričakujemo, da jih bo kar nekaj izkoristilo to možnost in se odpravilo na smučanje na Jahorino. Pri tem poudarjamo, da morajo biti vsi omenjeni aranžmaji urejeni preko naše turistične agencije Martura,” je povedal direktor javnega podjetja Marprom Bernard Majhenič.

Oddaj komentar