VIDEO: Mariborčan sredi sipin na Dakarju ostal z okvaro motorja, jutri “gasa” naprej

Vir: Facebook Simon Marčič Racing
Te dni v Južni Ameriki poteka reli Dakar, ena najtežjih vzdržljivostnih preizkušenj na svetu za dirkače in tehniko. Tam sodeluje tudi slovenski motociklist Simon Marčič. Mariborčan je na drugi etapi, sredi sipin ostal brez motorja, a kot pravi “jutri že gasa naprej.”

Mariborčan Simon Marčič je na drugi etapi doživel dramo. Sredi sipin je ostal z okvaro motorja, ki ga je uspel popraviti in se do noči prebiti do cilja, kjer je motor dokončno odpovedal. “Porinil sem ga v cilj, sedaj pa me čaka zelo dolga noč, da ga do jutra pripravim na dirko.. Držite pesti! Jutri gasa naprej…,” je še Marčič dodal v zapisu na Facebook strani.

Več si oglejte v videu: 

Drama na drugi etapi – sredi sipin ostal z okvaro motorja, uspel popraviti in se do noči prebiti do cilja, kjer je motor dokončno odpovedal. Pririnil sem ga v cilj, sedaj pa me čaka zelo dolga noč, da ga do jutra pripravim na dirko.. Držite pesti! Jutri gasa naprej… #Dakar2018 #petrol #feroda #endal #roto #vabor #kmš #odtok #redpoint #mitas #akrapovic #motolimit #LjubljanaAirport #gprocom #motorjet #enjoiment #fakultetazaenergetiko #krieger #robertino #formaboots #zandona #ethen #crosschem #Myteammotocross #redbullsi

Posted by Simon Marčič Racing on Sunday, January 7, 2018

Po prvi etapi je Simon Marčič pristal na 78. mestu. Mariborčan pa na reliju nastopa že četrtič, lani zaradi nesreče ni prišel do cilja in je predčasno končal v bolnišnici.

Držimo pesti, da uspe popraviti motor in za uspešno jutrišnjo dirko.

Oddaj komentar