Slovenski košarkarji premagali Španijo

Vir: STA

Košarkarska ekipa, ki brani barve Slovenije je v nocojšnji tekmi v Istanbulu, premagala evropsko velesilo v košarki – Špance. Slovenija bo v nedeljo zvečer odigrala finalno tekmo. Slovenija se je tako zapisala v zgodovino evropske košarke. 

Slovenski košarkarji v finalu EP, v polfinalu premagali Španijo z 92:72. S tribun jih je  spremljalo 1200 navijačev.

Košarkarji Slovenije so se uvrstili v finale evropskega prvenstva. V Istanbulu so premagali Španijo z 92:72 (25:19, 49:45, 73:57), v finalu v nedeljo ob 20.30 pa se bodo merili z zmagovalcem drugega polfinala med Srbijo in Rusijo.

Z uvrstitvijo v finali ima Slovenija že zagotovljeno prvo medaljo na velikih tekmovanjih v članski konkurenci, hkrati pa je še naprej edina neporažena reprezentanca na jubilejnem 40. evropskem prvenstvu.

Neomadeževano statistiko ima tudi selektor Igor Kokoškov, ki za krmilom Slovenije še ni izgubil uradne tekme. Lani je dobil vseh šest dvobojev v kvalifikacijah, na letošnjem eurobasketu pa ima osem zaporednih uspehov.

Pri Sloveniji je imelo kar pet igralcev dvomestne številke. Po 15 točk sta dosegla Anthony Randolph in Goran Dragić, 13 jih je zbral Klemen Prepelič, 12 Gašper Vidmar, Luka Dončić pa je tekmo končal pri enajstih točkah, 12 skokih in osmih podajah.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar