VIDEO: KP Ptuj potrdil, da obstaja možnost, da se je njihovo blato znašlo v Pivoli

Komunalno podjetje Ptuj se je odzvalo na očitke, da naj bi bilo blato najdeno v Pivoli iz njihove čistilne naprave.

Pričele so se pojavljati domneve, da naj bi se na lokaciji znašlo blato iz naše čistilne naprave. Strogo obsojamo to kriminalno dogajanje, ki se je zgodilo in želimo, da se dogodek razišče in prejme storilca ter ga sankcionira,” je dejal Janko Širec, direktor komunalnega podjetja.

Dan prej iz njihove naprave odvozili večje količine blata

Potrdil je, da so dan prej iz njihove čistilne naprave odvozili večje količine blata. Dodal je, da so spremljali informaciji in preverili vzporednice količin in terminov ter zaključili, da obstaja možnost, da bi se lahko njihovo blato znašlo na lokaciji v Občini Hoče-Slivnica. Pretekli teden je sicer blato odvažalo devet kamionov, kapaciteta enega je 25 ton blata. Cena kubičnega metra pa znaša 117 evrov brez DDV.

Predstavili so protokol prevzema blata in dodali, da so v začetku tedna od prevzemnika CEP iz Celja zahtevali poročilo ali je bilo s tem odvozom vse v skladu s pogodbo. “Od prevzemnika smo dobili poročilo, da je blato odvedeno v skladu z okoljevarstvenim dovoljenjem.”

Vodja dejavnosti odvajanja odplak Jernej Šerman je ob tem dodal: “Na naši napravi to blato začasno odlagamo v skladišče, kjer je kapacitete za nekaj dni. Odvoze blata usklajujemo naprej, z izbranim izvajalcem. Sam odvoz vršimo tako, da je naša naloga kamione naložiti, med tem, ko kamione izbira CEP doo. Ko se blato nalaga se stehta, nato se, ko je kamion naložen, izpolni izdajnica, kjer se zabeležijo podatki, kdaj je odvoz izvršen in o količini blata, ter registrskih številkah.”

Ko kamion zapusti njihovo lokacijo, jih ne zasledujejo, kot doda Šerman v dobri veri, da se odpelje na lokacijo, kjer se z blatom ravna, tako kot je predpisano in določeno v pogodbi.

Več v izjavi spodaj:

Mariborski kriminalisti to dejanje preiskujejo prioritetno

Iz PU Maribor so sporočili: “Mariborski kriminalisti to dejanje preiskujejo prioritetno in se v cilju odkritja storilca ali storilcev tega dejanja povezujejo tudi s kriminalisti iz drugih delov Slovenije.”

V okviru preiskave še vedno preverjajo okoliščine dogodka, zbirajo obvestila in sproti preverjajo pridobljene informacije. “Pri tem tudi sodelujemo z inšpekcijskimi službami in o vseh ugotovitvah sproti obveščamo pristojno tožilstvo, ki usmerja predkazenski postopek,” dodajo.

Oddaj komentar