Na derbiju veliko pirotehnike

Večni derbi med NK Mariborom in Olimpijo je tudi tokrat minil v naelektrenem vzdušju. Policisti poročajo, da so imeli kar nekaj dela z navijači in njihovim neprimernim vedenjem. Nekaj je bilo pretepov, veliko pirotehnike, zaradi katere je bil poškodovan 22-letni navijač.

Tekmo si je sicer ogledalo okoli 12.000 gledalcev, od tega 1.200 navijačev navijaške skupine Viole, okoli 800 navijačev skupine Green Dragons, ter okoli 300 navijačev NK Olimpije. Policisti so morali ukrepati že pred samo tekmo. Izdali so dva plačilna naloga navijačema NK Olimpije, ker sta kršila javni red in mir s pretepanjem.

Pirotehnika na stadionu, navijačem plačilni nalogi

Policisti so med tekmo trem navijačem NK Olimpije zasegli pirotehnične izdelke, dva od njiju sta bakli tudi aktivirala. Zoper enega mladoletnika, ki so ga na podlagi določil Zakona o prekrških tudi pridržali, pa bodo podali obdolžilni predlog, ker se je na javnem kraju nedostojno vedel, se pretepal in ni upošteval zakonitih ukazov policistov.

Green dragons, navijači Olimpije so prižgali bakle.
Green dragons, navijači Olimpije so prižgali bakle.

Še dvema navijačema NK Olimpije so policisti izdali plačilna naloga. Prvemu, ker ni upošteval ukazov policistov, drugemu pa ker se je na javnem kraju pretepal in prav tako ni upošteval ukazov policistov. Enemu navijaču NK Olimpije pa so policisti zasegli PVC vrečko z belim prahom, PVC vrečko s posušenimi rastlinskimi delci in ročno zvito cigareto, za kar sumijo, da so prepovedane droge. Tudi njemu bo izdana odločba o prekršku v t.i. hitrem postopku.

Eksplozija na stadionu

Mariborski policisti so sporočili, da so med tekmo na tribuni jug obravnavali kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti. Eden izmed navijačev je aktiviral pirotehnično sredstvo, ob tem pa je prišlo do eksplozije, zaradi katere se je odtrgal delček plastičnega sedeža. Delček je priletel v desno oko 22-letnemu navijaču Viol. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju, stopnja poškodbe pa še ni znana.

viole, bakle, pirotehnika

Med tekmo je bila uporabljena večja količina pirotehničnih sredstev, predvsem na strani organiziranih navijačev NK Maribor in tudi NK Olimpija (tribuna jug in tribuna sever). Zaradi uporabe pirotehničnih sredstev je sodnik tekmo tudi dvakrat prekinil.

 

Oddaj komentar