Mariborčani ob prvi točki Krško: Maribor 1:1

Milivoje Novaković, NK Maribor. Foto: Drago Wernig

Sobotni del 27. kroga v ligi je postregel s tremi neodločenimi izidi. Za zadnjega, večernega, sta poskrbela Krško in Maribor. Točke so posebej veseli v Krškem, saj je to sploh njihova prva na sedmem prvenstvenem dvoboju z vijoličastimi.

Mariborčani, ki so spomladi še neporaženi, so večino tekme sicer prevladovali, a zapravili številne priložnosti, tudi po zaslugi razpoloženega domačega vratarja Marka Zalokarja. Krško se je vsaj začasno povzpelo na sedmo mesto, Maribor pa ima pred nedeljskim obračunom Olimpije v Kidričevem že 13 točk prednosti pred Ljubljančani in Domžalčani.

Prvi polčas je pred polno tribuno v Krškem postregel z dinamično predstavo, v kateri so posestniško prevladovali Mariborčani, Krčani pa so jim na dokaj redni bazi kazali, da znajo biti še kako nevarni. Dvakrat, v deveti in 42. minuti, je poskusil Uroš Jovanović, obakrat je dobro posredoval Jasmin Handanović, ki pa je klonil v 29. minuti. Takrat je Rodrigo Defendi storil prekršek nad Filipom Dangubićem v svojem kazenskem prostoru, tako da je sodnik pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil prav Dangubić s strelom po sredini gola.

Za Dangubića je bil to deseti zadetek v sezoni, le enega manj na kontu pa ima od 41. minute naprej Dare Vršič (je tudi prvi podajalec lige z 11 asistencami), ki je s strelom iz prve z dobrih desetih metrov zadel za 1:1 po protinapadu in podaji Mitje Vilerja z leve strani. Vršič je bil nevaren še v 26. minuti s prostega strela, ko je branil Marko Zalokar, in v 39., ko se je znašel v dvoboju z Zalokarjem po podaji Milivoja Novakovića. V 33. minuti je krški vratar posredoval še po strelu z glavo Luke Zahovića.

V drugem polčasu je prvi resneje zagrozil Maribor, po novi Vilerjevi podaji pred gol je žogo čez prečko poslal Novaković. Devet minut pozneje pa je iz bližine po prostem strelu z leve strani zgrešil Defendi. Mariborčani so tudi v tem delu igre imeli terensko premoč, a niso posebej resno ogrožali domačega vratarja.

V 77. minuti je po dolgem času do strela za domače prišel Nikola Gatarić, ki je z 18 metrov meril previsoko, devet minut zatem pa je Roko Nakić žogo poslal v zunanji del mreže. Že v sodniškem dodatku je Zahović lepo oddal žogo Novakoviću na 13, 14 metrov, slovenski reprezentant, ki je zapravil še nekaj priložnosti, pa je akcijo končal s preveč medlim strelom. Malce pozneje so domači branilci blokirali še strel Marcosa Tavaresa, tako da je ostalo pri delitvi točk.

Krčani bodo v 28. krogu v soboto gostili Velenjčane, Mariborčani pa bodo gostovali v Kopru.

vir:www.lokalec.si

Oddaj komentar