Mariborčani iz Ljubljane z neodločenim rezultatom

Prvi večni derbi med Mariborčani in Olimpijo se je končal z rezultatom 0:0.

Nogometaši ljubljanske Olimpije in branilca naslova Maribora so odigrali prvi večni derbi v sezoni. V okviru 7. kroga Prve lige Telekom Slovenije so se srečali na stožiškem stadionu.

Vodilni ekipi tekmovanja sta v veliki derbi vstopili z odlično popotnico, saj so bili tako Ljubljančani kot Mariborčani po šestih preizkušnjah sezone še neporaženi, ob petih zmagah pa so zgolj enkrat remizirali. Tokrat so svojemu izkupičku ob odličnem navijaškem vzdušju na tribunah in pomanjkanju priložnosti in strelov na igrišču dodali nov neodločen izid.

V prvem polčasu je bila večino časa živahnejša domača ekipa, ki je imela pobudo, ne pa tudi kakšne izrazite priložnosti. Zeleno-beli so si nekajkrat pripravili potencialno dobre akcije, ki pa jih je mariborska obramba pravočasno preprečila ali pa končna podaja ni našla pravega naslovnika.

Tako kot Mariborčani, ki so na klopi pustili Marcosa Tavaresa in Gregorja Bajdeta (zaigrala sta Jasmin Mešanović in Martin Kramarič), v vseh 45 minutah niso sprožili niti enega strela v okvir vrat tekmeca. Slednji v statistiko sploh ni vpisal poskusa. Edini strel, ki so ga gledalci videli, je bil slab udarec z glavo Kenana Bajrića v 14. minuti, ko je po kotu meril visoko čez gol.

So pa gosti že v uvodu drugega polčasa, natančneje v 52. minuti, prišli do dotlej najlepše priložnosti, ko se je na robu kazenskega prostora sam znašel Kramarič, a žogo poslal čez vrata Roka Vodiška, ki je tudi tokrat zamenjal poškodovanega Nejca Vidmarja.

V 69. minuti je po preusmerjeni žogi Abassa Issaha Jasmin Handanović žogo odbil v kot, v 72. minuti pa je Stefan Savić z leve strani žogo poslal čez gol. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi ob enakovredni igri vodilnih ekip prvenstva.

Olimpija bo v 8. krogu 10. septembra gostovala v Krškem, Maribor pa bo dva dni prej gostil Celje.

Vir: Lokalec.si

1 KOMENTAR

  1. Marija Ljubljeni so se letos z nakupi popravili in = videt ko spremljas tekmo kar soliden profesionalni nogomet. Mb-cani pa ravno nasprotno zakulisne strategije najboljsega igralca prejsnje sezone pustijo na cesti. Ko bi imeli profesionalen pristop bi se vsaj dogovorili (glej- ne mores vec z nami igrat, imamo drugacen pristop, nacin, politiko…te bomo prodali/poiskali 2.klub…==>!! ) tako pa nima nobeden od tega nic. Ne klub ne prosti igralec ki= zaradi tega brezposeln/prost. Mimogrede razmisljam. Kam boste dali poleg polnega stadiona dodatno svojih 7k,10k, 12k, ali celo 15k gledalcev ki bodo prisli gledat LP tekme v Mb?? Ta stadion sprejme toliko gledalcev kot takrat ko smo se mi kot ucenci sr.sole imeli 4 leta telovadbo na njem (denarja pa koliko = slo dejansko za novi stadion & koliko v zepe kangl1carjev ne bo nikoli nihce zvedel. Drava tece nic ne rece..Ne bom kritiziral nogometasev za neodlocen izid..ker vem da garajo, delajo trenirajo, se dere/vpije na njih trener, ne vem kdo vse poleg njega…se zahteva od njih maximalno vse!! (…da si niti samostojne svobodnejse akcije ne upajo izvest..(neke vrste svoboda improvizacije na doloc.mestih/trenutkih/situacijah..)) he,lol(ek)..

    Rad gledam nogomet. Moj oce so poslusali tekmo po radiu. To se vi niste niti jemali dandanasnji. Se posebej ce so lepe inteligentne tekme…ce igra kdo kot violina=> da vidimo kdo = boljsi violinist..(ne pa zlomi mu violino, speci ga z lokom, zjbm,…) drzte se no!

Oddaj komentar