Ilka Štuhec po vrnitvi iz Val d’Isera ostaja kritična

Kraljica smuka v tej sezoni Ilka Štuhec se je vrnila v domači Maribor. Na današnji novinarski konferenci je s svojo smučarsko ekipo delila občutke. Zaveda se, da je nizala odlične uspehe v novi sezoni, a pri tem ostaja kritična.

Ilka Štuhec,  Foto: M. Pigac / MP Produkcija
Ilka Štuhec,
Foto: M. Pigac / MP Produkcija

Dopolnjeno danes ob 17:43

Za Ilko Štuhec je pričetek odličnega začetka sezone. Pred nekaj dnevi je nanizala že četrto zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark v Val d’Iseru. V Maribor se je vrnila z dvema zmagama tudi kombinacijsko in sedmim mestom v superveleslalomu, a Ilka ostaja kritična: »Naredila sem kar nekaj napak. Ni šlo vse tako kot sem si zamislila.« Ob tem se je na vprašanje kaj je njena najboljša disciplina pošalila: “slalom prav gotovo ne,” ter dodala, da trenutno vodi smuk. “Tekme so mimo, vsak dan je nov dan, treba se je na novo pripraviti, ni časa, da bi se preveč veselila teh uspehov, za to bo čas po sezoni. Primerjave so sicer super, a je to komaj začetek sezone, zato mi ne pomenijo prav dosti,” je še dejala Štuhčeva.

V ekipi za Ilko pomebni Darja, Anja in Grega

Na novinarski konferenci je bila tudi Ilkina mama Darja Črnko. V ekipi je tako ves čas njena mati in po drugi strani del ekipe, ki vseskozi skrbi za njene smuči. Na novinarski konferenci je ponovno padlo vprašanje zakaj ni nikoli na štartu ob svoji hčerki, na katero je odgovorila: »Ne želiva biti ena ob drugi. S tem se strinjava obe.« K temu je v šali dodala, da je priprava smuči odvisna od utrujenosti: “Če sem zelo utrjena, potem raje servisiram slalomske smuči, kjer delaš korak naprej in korak nazaj. Ampak včasih ni dovolj in je potrebno narediti več korakov.”

V ekipi za Ilko pri pripravah skrbita tudi Anja Šešum in Grega Koštomaj. Kot edini moški v ženski ekipi, je trener Grega Koštomaj, ki skrbi za tehnično izpopolnjevanje Ilke in odpravo morebitnih napak tekom sezone ter tudi v času priprav. Kot pravi se je dela v ženski družbi že navadil, a da kljub temu kdaj pa kdaj pogreša moški pogovor. Anja skrbi za Ilko s kinezioterapijo, a je ob enem tudi njena dobra prijateljica, brez katere si Ilka svoje ekipe ne zna predstavljati, saj je tista oseba, ki skrbi za Ilkino pripravo.

Ilka si želi, da na Zlato lisico pride čim več obiskovalcev

Ilkini cilji pred nadaljevanjem sezone niso nič večji, kot pravi še vedno ne pričakuje vrhunskih uvrstitev v slalomu ali veleslalomu, si pa želi, da jo pod domače Pohorje, na mariborsko Zlato lisico, pride podpret čim večja množica ljudi. “Upam, da bo vreme sodelovalo in da bodo tekme lahko izpeljali. Zelo bi me veselilo, če pride še več ljudi pod Pohorje. Pričakovanja sicer niso kaj večja, cilji so se malo spremenili, a drastično ne. Na dan tekme bomo videli, kako bo. Če se bom odpeljala dobro, tako kot na treningu, bo morda sledilo še eno presenečenje,” je povedala Štuhčeva.

Oddaj komentar