FOTO: Čustveno slovo Tine Maze

Tina Maze je po prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark na Zlati lisici, s katero je sklenila bogato športno kariero, dejala, da je to velik dan, nabit s čustvi. “Nikjer na svetu nimam take podpore, kot prav v štajerski prestolnici,” je dejala.

 tina-maze-poslovilna-teklma-zlata-lisica-2016-1

“Bilo je zahtevno, kar se čustev tiče. Vsi smo bili čustveno razpoloženi. Seveda, to je velik dan in velika zgodba je za nami. Veliko ljudi me je prišlo pozdraviti in to mi res ogromno pomeni. Veliko je bilo lepih in tudi težkih trenutkov v smučanju in sem za vse doživeto zelo hvaležna. Za menoj je krasna zgodna in upam, da bo šla ta tradicija še naprej,” je povedala Tina.

Mazejeva je na prvi tekmi v svetovnem pokalu nastopila prav v Mariboru, “Spomnim se tega prvega superveleslaloma tukaj, nisem imela niti točk Fis, ker se je v tistem času ravno menjal sistem. Bila sem vsa mala, a željna uspehov. Nisem si mislila, da bom kdaj stala po taki karieri tukaj, in to po osemnajstih letih. To pa res ne.”

Črnjanka pred tekmo ni povedala, na kakšen način se bo poslovila, bo šla povsem tekmovalno na start, ali pa bo končala predčasno, kot je, ko se je na koncu tudi ustavila tik pred ciljem, odpela smuči in šla peš čez ciljno črto. “To je bil kar načrt A. Andrea Massi je imel načrt B, za dirkati povsem zares. Nimam energije, preveč je čustev, preveč drugih aktivnosti in premalo treninga, da bi se podala v boj za vrh. Že pred časom sem se tako odločila, praktično takoj po tem, ko sem dala izjavo, da bom zadnjič tekmovala v Mariboru,” je pojasnila svojo odločitev, za katero je del njene ekipe izvedel večer pred tekmo.

In kaj jo čaka v nedeljo, ko ji ne bo treba na slalomski start na Pohorju? “Jutri bo bolj prazen dan, kot danes. Danes je dan nabit s čustvi, ljudmi, mikrofoni in kamerami. Jutri tega ne bo. Take trenutke sicer cenim, nočem pa, da me prevzamejo, ker to ni več moj vsakdan, kot je bilo nekoč. To je za mano, hvala vsem, ki so bili ob meni na tej poti. Hvaležna sem za vse, kar smo naredili.”

Tina Maze pa je ob slovesu prejela tudi poseben kristalni pokal in mestni pečat Maribora.

 

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar