Na Mariborskem Pohorju evropsko prvenstvo v kolesarskem spustu, temu sledi tudi tekmovanje za svetovni pokal

V mariborskem Bike Parku na Pohorju ta vikend poteka Evropsko prvenstvo v spustu I feel Slovenia. Slovenska najboljša spustašica in aktualna državna prvakinja Monika Hrastnik je napovedala boj za naslov evropske prvakinje 2021, naš najboljši gorski kolesar v disciplini spust Jure Žabjek pa je poudaril, da je prav zaradi prihajajoče tekme za svetovni pokal konkurenca že na evropskem prvenstvu močnejša kot sicer.

Monika Hrastnik, ki velja za res favoritko, saj je aktualna državna prvakinja in četrta na svetu v konkurenci ženske elite v kolesarskem spustu, nam je povedala, da je mariborska proga odlična, ne nazadnje jo tudi dobro pozna, saj je tu trenirala.

Jure Žabjek, najboljši slovenski tekmovalec v kolesarskem spustu, pa je spregovoril samih pripravah, treningih in tekmovanju med epidemijo, ko vladajo preventivni ukrepi, pa tudi, kako se je sam pripravlja na tekmovanja, da je obdržal formo. Pohvalil pa je tudi mariborsko progo.

Selektor slovenske reprezentance v spustu Sebastjan Zmrzljak je bil že pred vikendom prepričan, da so naši tekmovalci dobro pripravljeni, in tako pričakuje dobre rezultate. Jan Starman, predsednik Odbora za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski zvezi Slovenije, nam je povedal, da sta pred njimi dva zanimiva vikenda, najprej v Mariboru, nato pa še v Novem Sadu v Srbiji. Takoj po zaključku tekmovanja za Evropsko prvenstvo v spustu I feel Slovenia se začnejo priprave na tekmo za svetovni pokal, ki bo Pohorje zaznamovala prihodnji vikend, 14. in 15. avgusta.

Letošnjo tekmo za svetovni pokal bo zaznamovala tudi skrb za naravno okolje. »Zavedamo se, da lahko največ za ohranjanje čistega okolja naredimo sami, zato vse udeležence spodbujamo k vedenju, ki ohranja Pohorje zeleno. Vsi tekmovalci in člani organizacijske ekipe bomo dosledno ločevali odpadke, med tekmovalci in njihovimi ekipami bomo spodbujali pitje vode iz pipe, med obiskovalci pa tudi trajnostne oblike prevoza do prireditvenega prostora – najraje bi videli, da bi se vsi pripeljali s kolesi ali z mestnim avtobusom številka 6,« je povedal vodja tekmovanja Iztok Kvas. “Organizacijo tekme za svetovni pokal s svojimi podjetji podpira tudi Javni holding Maribor. Brez storitev podjetij, združenih v holding, bi si težko predstavljali izpeljati tekmo takšnega, najvišjega ranga,” je še dodal Kvas. Nam pa je v petek povedal, da so sredi priprav in da pri tem upoštevajo vse ukrepe tako za ta vikend kot tudi naslednji.

Oddaj komentar