Danes v Mariboru ZZrolano mesto

Potem ko so bili prireditev prejšnjo nedeljo zaradi slabega vremena primorani odpovedati, organizatorji upajo, da bodo danes v Mariboru le lahko izvedli ZZrolano mesto.

Gre za že tradicionalni dogodek, ko mestne ulice zasedejo ljubitelji rolanja. Tudi tokrat pa bodo startali na Trgu svobode, kjer je tudi cilj.

Dogodek ZZrolano mesto prirejajo pod sloganom Zdrava zabava, pod katerim deluje Univerzitetna športna zveza Maribor. V sodelovanju z Mestno občino Maribor za nekaj ur zaprejo ceste in ulice v mestu, da se lahko po njih brez ovir rola.

“Lani je z nami po mestu rolalo okoli 500 ljudi na takšnih in drugačnih koleščkih, letos pa, če nam bo vreme le naklonjeno, si želimo enakega obiska,” je povedal vodja prireditve Klemen Tasič.

Organizatorji bodo zbirali prijave od 15. ure naprej, do starta bodo potekale animacija za otroke in druge spremljevalne aktivnosti.

Ob 16. uri se bo parada podala na približno 11 kilometrov dolgo pot za glasbenim tovornjakom po Mariboru. Trajala bo okoli 90 minut, saj se hitrost prilagaja najmlajšim.

 

Oddaj komentar