Olimpija ubranila pokalni naslov

Vir: FB NK Maribor

Nogometaši Olimpije so zmagovalci pokala Slovenije. V finalu v Celju so premagali Maribor z 2:1 (1:0). Olimpija je tako ubranila pokalni naslov.

Za Olimpijo je zadel Stefan Savić v 17. in 75. minuti, za Maribor pa Marcos Tavares v sodniškem dodatku.

Milan Mandarić, predsednik Olimpije: “V teh štirih letih, kolikor sem predsednik Olimpije, smo pokazali, da lahko igramo vrhunski šampionski nogomet. Zato je prav, da smo osvojili tudi četrto lovoriko in v Ljubljano prinesli še en pokal. Za ta izjemen uspeh bi rad čestital vsem – nogometašem, strokovnemu vodstvu, sodelavcem, Green Dragonsom in vsem ljubiteljem nogometa v Ljubljani in Sloveniji. Če bomo tako igrali tudi v kvalifikacijah za evropsko ligo, me ni strah, da ne bi dosegli ciljev.”

Safet Hadžić, trener Olimpije: “Nekako je bila tekma težka, srečo smo imeli, da smo takoj zadeli. Maribor nas je kar precej namučil. Trpeli smo 90 minut, tekma je bila ‘na knap,’ a smo vseeno zasluženo osvojili lovoriko. Obrambno smo dobro odigrali, nismo pa držali žoge, kar je bil moj cilj, da bi se tekmec mučil. Tu smo imeli težave, a ekipa je odigrala čvrsto in dobro. Savić pa je poseben tip igralca, moraš čakati njegov dan, takrat ga je težko ustaviti.”

 Darko Milanič, trener Maribora: “Čestitam kolegu za osvojeno lovoriko. Kar se tiče nas, smo imeli na začetku, potem pa še več, veliko težav, igrali smo preveč nazaj, nismo imeli odgovora na njihovo agresivnost na zadnjo linijo in zvezne igralce. Načrt je bil drugačen, vse skupaj bi moralo biti videti bolje, fantje so vložili veliko truda, a tu je bila največja težava. Nasprotnik nas je lovil na protinapade. Imel sem občutek, da smo sposobni obrniti rezultat, a je bilo preveč prekinitev in na žalost ni bilo mogoče doseči kaj več.”
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar