FOTO in VIDEO: Mariborski študenti tekmovali v peki kostanjev

Kostanjev piknik za mariborske študente

Mariborski študenti so na tradicionalnem kostanjevem pikniku v atriju Štuka ekipno tekmovali v peki kostanjev, hkrati pa skupaj z organizatorji, Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM) in vsemi udeleženci skušali doseči svetovni rekord v poizkušanju pečenega kostanja.

Ajda Grabnar, stalna sodelavka na Oddelku za interesne dejavnosti študentov pri ŠOUM, je dejala, da gre pri kostanjevem pikniku tako za druženje kot tekmovanje, saj so se prijavile ekipe za pripravo pečenega kostanja. Gre za večletno tradicijo, ki se ji mnogi tudi letos niso mogli upreti. Več v izjavi Grabnarjeve:

Prav tako stalni sodelavec na Oddelku za interesne dejavnosti študentov pri ŠOUM Sebastijan Spital je povedal, da se je tokrat prijavilo 15 ekip za peko kostanjev, prav vse so dobile tako žar kot kostanje, ocenjevali pa so tudi, kako in kaj so ponudili še zraven.

Sicer pa so organizatorji za vse tiste, ki niso tekmovali, so pa prišli na slasten pečen kostanj, najeli profesionalnega kostanjepeka in priskrbeli 110 kilogramov kostanja. Pravijo, da v svetu še ni uradnega podatka o tovrstnem podvigu – največjem kostanjevem pikniku – zato so se odločili, da ga izvedejo prav v Mariboru.

Oddaj komentar