Maribor in Celje z neodločenim izidom

Foto: Drago Wernig. Vir: NK Maribor.

Nogometaši Maribora in Celja so se v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Mariborčani so niz neporaženosti resda podaljšali na deset tekem, a posebej zadovoljni po današnji predstavi ne bodo. Povedli so v uvodu drugega polčasa, a so nato Celjani povsem zasluženo prišli do točke, nenazadnje so imeli 23 poskusov strelov, na drugi strani Maribor, pri katerem so manjkali Jasmin Mešanović, Luka Uskoković, Marko Šuler in Jan Mlakar, le šest, od tega pa le enega v okvir vrat. Maribor ima zdaj osem točk prednosti pred drugouvrščeno Olimpijo, Celje pa se je točkovno izenačilo s tretjeuvrščenimi Domžalami.

Čeprav so bili v polju malce boljši in z večjo posestjo žoge, so bili Mariborčani v prvem polčasu nekonkretni, dvakrat so merili precej nenatančno, v 23. minuti pa zapravili izjemno obetavno priložnost, ko je Dino Hotić žogo povlekel v kazenski prostor, skušal jo je oddati na desno proti samemu Luki Zahoviću, a je bila podaja preslaba, tako da mariborski napadalec žoge ni ujel.

Na drugi strani so Celjani poskušali precej večkrat, a tudi oni niso posebej ogrozili vrat Kenana Pirića, omeniti velja poskus Daria Vizingerja, ko je v osmi minuti žogo poslal malo previsoko, in Lovra Cveka s prostega strela v 17. minuti, ko je bil Pirić na pravem mestu.

Zato pa so vijolični silovito začeli drugi polčas, saj so kmalu po uvodu povedli. Sprva je Mitja Viler podal do Luke Zahovića, ta pa je našel Gregorja Bajdeta, ki je na svoji prvi spomladanski tekmi zadel za 1:0.

Po zadetku pa so domači “nehali” igrati, izbranci Dušana Kosića pa so začeli vrstiti priložnosti. Tako je v 54. minuti poskusil Janez Pišek, v 61. minuti je Žan Zaletel žogo poslal malo čez gol, mariborski vratar je posredoval v 63. minuti po poskusu Mitje Lotriča, v 72. minuti po strelu z glavo Vizingerja, v 82. pa je najprej žogo po nevarnem poskusu odbil v kot, zatem pa prejel zadetek.

Takrat je iz levega kota podal Rudi Požeg Vancaš, Žan Benedičič pa je na drugi vratnici iztegnil nogo in žogo potisnil v mrežo z 1:1. Že v sodniškem dodatku so Celjani še enkrat resno zagrozili, Pirić pa je tik pred golovo črto ustavil poskus Zaletela.

Mariborčani bodo v 25. krogu v soboto gostovali v Kranju, Celjani pa bodo gostili Domžale.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar