Kakšne bodo sankcije, če učenec ne bo želel nositi maske?

FOTO: Pixabay.com

Kmalu se začenja novo šolsko leto, ki bo tudi letos potekalo prilagojeno. Jasno je, da bodo morali učenci tretje triade in dijaki nositi maske, tedensko samotestiranje pa bo zanje prostovoljno. V šolah bodo veljali higienski ukrepi, kot so nošenje mask, prezračevanje prostorov in razkuževanje rok.

V primeru, da učenec ali dijak noče nositi maske, imajo po besedah državnega sekretarja že imajo pripravljen postopek za takšne situacije; vsekakor naj se začne s pogovorom, vabilom na razgovor, otroku v osnovni šoli pa ne bo treba zapustiti šole. Je pa pri tem državni sekretar pozval vse, da se skušajo čim bolj držati predpisov, ki si jih niso izmislili na ministrstvu, in zaupajo zdravstveni stroki.

Šola takšne primere predala šolski inšpekciji

Ministrstvo za izobraževanje je v okrožnici, ki so jo dobile izobraževalne ustanove, prav tako zapisalo, da se v primeru, da učenci ne želijo nositi zaščitne maske, njihove starše takoj seznani s to obveznostjo. V navodilih je zapisano, da bo šola takšne primere predala šolski inšpekciji.

Ravnatelji so pred prejemom okrožnice večkrat opozorili na to, da nimajo pravne podlage in odgovorov na vprašanja, kako ukrepati, če se zaposleni ne bodo držali pogoja PCT. O okrožnici je sicer v dnevni informativni oddaji poročala TV Slovenija.

Oddaj komentar