FOTO: Mariborski mestni tek znova preplavil ulice

Športna zveza Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor je letos četrtič priredila mestni tek, z namenom, da spodbudijo gibanje meščank in meščanov.

Po tem ko so včeraj na Ajdinem teku (od)tekli otroci, so se danes na mariborski ulice podali še odrasli tekači. Okrog tisoč tekačev je danes odteklo 4. mariborski mestni tek, zvečer pa jih na Trgu Leona Štuklja čaka še zabava.

Na današnjem mestnem teku je bilo okrog tisoč tekačev, kar je vsaj dvakrat več kot lani. “Odziv na tek potrjuje, da je Maribor mesto športnega dogajanja in športnih ljudi. #gibajmaribor kot osnovno vodilo Športne zveze Maribor se tako vse bolj tudi v praksi izkazuje za pravo vodilo športnega udejstvovanja Mariborčanov,” pravijo v Športni zvezi Maribor.

Organizator je letos posebno pozornost namenil tudi družinam. Trasa je bila prilagojena tudi tako, da so jo zmogli vsi družinski člani. Za tiste otroke, ki niso mogli teči, so v času teka organizirali tudi športno animacijo pod vodstvom Smučarskega kluba Pohorje.

Partner Športne zveze Maribor in 4. Mariborskega mestnega teka je letos tudi nakupovalno središče Europark. Za zvečer na Trgu Leona Štuklja obljubljajo zabavo v družbi Modrijanov in Jana Plestenjaka.

 

 

 

 

 

 

 

Oddaj komentar