Zaradi nesklepčnosti mariborskih svetnikov izredna seja o turizmu odpovedana

Izredno sejo, ki jo je po četrtkovi redni seji, na željo mestnih svetnikov sklical mariborski župan Andrej Fištravec, so danes zaradi nesklepčnosti odpovedali.

Mariborski svetniki so na četrtkovi redni seji, ko je župan Andrej Fištravec z dnevnega reda umaknil točko o predhodnem mnenju glede razrešitve direktorice Zavoda za turizem Maribor Pohorje Doris U. Windisch, zahtevali razpravo na temo dogajanja v zavodu in mariborskem turizmu. Te danes ni bilo, saj se jih je zbralo le sedem, zato je župan sejo odpovedal.

Župan Fištravec je že na četrtkovi seji dejal, da nima nobenih zadržkov glede razprave na omenjeno temo, zato je napovedal, da bo izredno sejo sklical še pred sejo sveta zavoda. “Večine svetnikov na sejo ni bilo. Kako naj to komentiram? Po svoje lahko razumem, saj se je v enem ali dveh dneh pripraviti na tako kompleksno razpravo zelo težko, vendar, če so imeli tako voljo, so to sedaj tudi imeli možnost uresničit, vendar je niso,” je komentiral Fištravec.

Usoda direktorice zavoda za turizem Doris U. Windisch , ki je ta položaj takrat s podporo vodstva mestne občine zasedla maja lani, je na tapeti že vse od decembra lani, ko je svet zavoda pod vodstvom Gregorja Bezlaja izglasoval nezaupnico ter od nje zahteval dopolnitev poslovnega in finančnega načrta za leto 2018. Direktorica je na očitke odgovorila v obširnem gradivu, ki naj bi ga danes obravnavali tudi mestni svetniki, ki so bili prejšnji teden vidno nezadovoljni zaradi dejstva, da jim doslej ni še nihče od odgovornih pojasnil pravih razlogov, zakaj je Windisch Urbančičevo treba razrešiti. Tudi sama se je udeležila današnje izredne seje, je pa odsotnost svetnikov ni presenetila. “Dobila sem sporočilo za današnjo izredno sejo v petek skupaj s svetniki. Glede na to, da je čas počitnic in, da so nekateri že imeli planirane dopuste, tako, da smatram, da je glede na situacijo to samoumevno,” je dejal Urbančič Windischeva.

Nekaj prisotnih se je za danes seznanilo z gradivom. Na vprašanje ali vedo kaj so razlogi za razrešitev direktorice Zavoda za turizem Maribor so navedli: “Iz gradiva, ki so ga poslali v primerjavi s statutom, glede na točke v katerih je omenjeno zakaj bi jo lahko razrešili, se iz tega ne vidi. Tako, da smo danes mislili tudi vprašati predsednika Sveta zavoda za katero od tistih alinej odloka sploh hočejo razrešiti direktorico,” je dejal Damir Orehovec (SMC). Mateja Dover Emeršič (SD) je dejala, da je seznanjena s tem, da se zaradi različnih razlogov poda nezaupnica direktorici zavoda. “Kolikor sem seznanjena se je Svet zavoda na zadnji decembrski seji strinjal, da ji zaradi različnih razlogov poda nezaupnico. Zato bi bila ta razprava danes zelo dobrodošla in bi bilo dobro, da sama direktorica predstavi svoje videnje, prav tako tudi predsednik in potem bi se lahko -tudi na osnovi tega- mestni svet lažje odločil,” je pojasnila Dover Emeršičeva. “Iz tega gradiva, ki smo ga dobili je dejansko direktorica na vse te očitke odgovorila (bi rekel) kar pritrdilno. Ni nekih razlogov -krivnih še najmanj, da bi jo lahko razrešilo,” je dejal Milan Mikl (NLS).

 

 

Oddaj komentar