Arsenovičevi koaliciji se je pridružila tudi Lista Melite Petelin

Danes se je koaliciji župana Saše Arsenoviča pridružila še Lista Melite Petelin. 

Medtem ko je večina od 11 vabljenih list že prejšnji teden podpisala koalicijski sporazum z mariborskimžupanom Sašo Arsenovičem, se jim je danes pridružila še Lista Melite Petelin. Pogojno pa se jim bo pridružila še Lista Lidije Divjak Mirnik – Lista za pravičnost in razvoj, ki ima v mestnem svetu poleg Divjak Mirnikove še Stojana Auerja.

Iz Liste Melite Petelin so sporočili, da so člani liste na današnjem srečanju z Arsenovičem ocenili, da je koalicijska pogodba ustrezna, vendarle pa so želeli od župana dobiti zagotovila in potrjeno časovnico za nekatere ključne in konkretne projekte. “Župan je podane predloge ocenil kot primerne in se zavezal k njihovi realizaciji,” so pojasnili. Petelinova, ki je tudi edina svetnica liste, je zato podpisala koalicijski sporazum.

Mariborsko koalicijo torej ob 11 članih Arsenovičeve liste in treh svetnikov SMC, katere županski kandidat je bil, sestavljajo še svetniki Liste kolesarjev in pešcev, SD, Levice, DeSUS, NSi, Liste Gasilcev Maribora, Liste mladih. Povezujemo, Stranke mladih – Zeleni Evrope in Liste Melite Petelin.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar