Vrnitev v šolske klopi verjetno kar malo praznična

Slika je simbolična

Notranji minister Aleš Hojs je v poslanici pred začetkom šolskega leta zapisal, da je vesel, da lahko vsi otroci ponovno sedejo v šolski klopi. Epidemija in tudi zdaj še vedno prisotna nevarnost okužbe z novim koronavirusom sta namreč korenito in nepredstavljivo posegli v šolski vsakdanjik, zato bo vrnitev najbrž kar malo praznična, je dejal.

Prepričan je tudi, da se otroci že veselijo ponovnega snidenja s sošolci in učitelji. Verjame pa, da so otroci poletne počitnice izkoristili za brezskrbno druženje s svojimi najbližjimi in so pripravljeni na nove izzive in znanje. Še posebej tisti otroci, ki bodo letos prvič prestopili šolski prag.

Prvošolci in tudi starši ste nedvomno polni pričakovanja in prijetne vznemirjenosti pred prvim šolskim dnem. Zato je pomembno, da so šolske poti kar najbolj varne in da je tudi šolsko okolje prostor varnosti in zaupanja. To naj bo vedno naša skupna skrb, pa ne samo v prvih septembrskih dneh, ampak vse dni v letu,” je zapisal Hojs.

Dodal je, da policisti zadnje dni z različnimi aktivnostmi že skrbijo za varnost otrok in poostreno nadzirajo promet v okolici osnovnih šol, v prvih šolskih dneh pa bodo tudi obiskali nekatere šole. Tudi starši in drugi udeleženci v prometu morajo po ministrovih besedah dobro paziti na naše najmlajše ter biti še posebej pozorni v bližini šol in vrtcev.

Otrokom je tudi zaželel, da na svoji poti, ne samo šolski, ostanejo zvesti radovednosti in vedoželjnosti, ki naj jih vodita tudi kasneje v življenju.

Ob tem pa ne pozabite na sproščeno igrivost in iskreno prijateljstvo ter predvsem glejte na svet s svojimi očmi,” je še zapisal Hojs.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar