Znano, kdaj se prižgejo praznične luči v Mariboru, v načrtu drsališče in snežni tobogan

Priprave na Čarobni december so v Mariboru 2020 so v teku. Pri izvedbi načrtovanih aktivnosti se bodo organizatorji sproti prilagajali ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

Na Mestni občini Maribor so za naš medij pojasnili, da bodo mestne ulice in trgi letos še posebej lepo zasijali v prazničnih lučkah, meščanom pa želijo omogočiti varno doživetje decembrskega utripa na več lokacijah v mestnem jedru: “V načrtu je, da bo prenovljen Glavni trg prizorišče sejma z darilnim programom in da bosta na Trgu Leona Štuklja drsališče in snežni tobogan, če bodo razmere dopuščale, pa bo tukaj tudi gostinska ponudba.”

Ponovno bo na ulicah Vilinsko mesto

Vilinsko mesto bo ponovno pričaralo iskrice v očeh malih in velikih; s pomočjo vilink in vilincev ter njihove domišljije bodo delovali, se povezovali in veselili na ulicah in trgih, varno in odgovorno.

Obstoječo razsvetljavo bo MO Maribor razporedila nekoliko drugače. Dopolnjena bo  z novimi svetlobnimi elementi v starem mestnem jedru in svetlobno okrasitvijo za otroke, še za naš medij pojasnijo na mariborski občini: “Čarobna galerija z majhnimi urbanimi gozdički bo na petih točkah po središču mesta vabila na skupnostno okraševanje smrečic in ustvarjanje čarobnih fotografij. Ponovno bo zaživel projekt Lumina- svetlobne instalacije, ki bodo od Židovskega trga do vodnega stolpa ne Lentu. Več pozornosti bo MO Maribor posvetila tudi mestnim četrtem in krajevnim skupnostim.”

Prižig osrednje praznične razsvetljave 3. decembra

Pri letošnji okrasitvi z Manico K. Musil in Teja Kovač Lozar Mestna občina Maribor nadgrajuje projekt Rdeča nit, ki se letos širi na trg revolucije z novo podobo lampiončkov. Nekoliko manj bo smrek, a vendar več okrašenih dreves. Luči v vilinskem mestu se bodo prižgale 27.11.2020, osrednja praznična razsvetljava pa 3.12.2020 na Glavnem trgu.

Oddaj komentar