Redarji v nadzor na mestih, kjer je v Mariboru na novo vzpostavljeno plačljivo parkiranje

Slika je simbolična.

V ponedeljek, 17. julija 2023, so stopile v veljavo nove cene parkiranja na parkirnih površinah v Mestni občini Maribor, ki jih je na junijski seji potrdil Mestni svet Mestne občine Maribor.

V conah od 1 do 11 je ena ura parkiranja namesto 0,80 evra sedaj 1 evro.

Za parkiranje izven centra mesta (izven con) je namesto 0,50 evra za uro parkiranja treba plačati 0,60 evra. Na Slomškovem trgu je nova cena za uro parkiranja namesto 1,50 evra,  1,70 evra.

Na ograjenih parkiriščih v Sodni in Mlinski ulici ter na Rakuševem trgu je za uro parkiranja namesto 1,20 evra nova cena 1,50 evra. Prav tako se je spremenila cena parkiranja na ograjenem parkirišču pod Pohorsko vzpenjačo, kjer po novem znaša 1 evro na uro.

Cene dovolilnic za stanovalce in abonente ostajajo nespremenjene. Parkiranje se obračunava od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro, ob sobotah in nedeljah ostaja brezplačno. Vloge TUKAJ.

Nadzorniki Marproma bodo ves naslednji teden izvajali nadzor in dajali samo obvestila, s katerim bodo voznike opozarjali na uvedbo plačljivih con. Obvestilo ne bo imelo represivnega učinka, temveč je namenjeno opozorilom, so sporočili iz MO Maribor.

Oddaj komentar