Zaposleni v Farmadentu zahtevajo nekoga z znanjem

FOTO: farmadent.si

Kot smo že poročali, je vodenje Farmadenta prevzela aktualna predsednica sveta zavoda Mariborskih lekarn, Jelka Kolmanič. Oglasili so se zaposleni v podjetju, ki si želijo kompetentnega, strokovnega in dolgoročnega vodenja podjetja.

Na predstavnike lastnikov podjetja Farmadent je bil s strani zaposlenih že v mesecu oktobru naslovljen dopis, s katerim so opozorili na težo odgovornosti ob izbiri direktorja. Odziva odgovornih pa niso prejeli.

Kot so prepričani zaposleni, je bila odločitev članov sveta zavoda mariborskih lekarn o imenovanju nove direktorice, Jelke Kolmanič, popolnoma zgrešena. Zahtevajo preklic imenovanja, Kolmaničevo pa pozivajo, da funkcije ne prevzame oziroma od nje odstopi. Od članov sveta zavoda pa, da sprejmejo odgovornost za nastalo situacijo.

FOTO: Galerija keramike
Farmadent; FOTO: Galerija keramike

Predsednik sindikata Farmadenta, Kristan Tkalec, je prepričan, da bi marsikatera odločitev lahko bila smotrnejša. “Trenutno o podjetju odločajo člani Sveta zavoda mariborskih lekarn, kjer pa nimamo nobenega predstavnika zaposlenih. Z ustanovitvijo samostojnega nadzornega sveta bi tako imeli vsaj minimalen vpliv pri sprejemanju odločitev, pomembnih za podjetje,« je prepričan Tkalec. Kot so še zapisali, je edini interes zaposlenih nadaljnje stabilno poslovanje podjetja, saj vso energijo usmerjajo v dobre poslovne odnose in si želijo rasti in razvoja podjetja.

Fištravec: “Takšna odločitev je nerazumna”

Pred dnevi se je oglasil tudi župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec, ki meni da je takšna odločitev nerazumna in po njegovem mnenju, ki je hkrati tudi mnenje večinskega lastnika Farmadenta, škodljiva za delovanje podjetja. “Vodenje veletrgovine nikakor ne more prevzeti oseba, ki je izvoljena na politično funkcijo kot mestna svetnica MO Maribor, saj to lahko predstavlja tveganje neposrednega političnega vpliva. Pri tem postavlja pod vprašanje podpis novih letnih pogodb z dobavitelji, ki jim je potrebno priložiti tudi obrazce katerih sestavni del je zaveza, da ni političnega vpliva in korupcijskih tveganj. Zato razumem vznemirjenje zaposlenih v podjetju, katerim sem na sestanku osebno pojasnil videnje Mestne občine Maribor in jim izrazil podporo,” je zapisal Fištravec.

Mariborski župan bo od Kolmaničeve zahteval, da kakor hitro je mogoče, skliče svet zavoda, pri tem pa da računa na njeno modrost, da te funkcije, ki ji je bila naložena s strani sveta zavoda, ne prevzame.

Oddaj komentar