Odličen drugi trening, Ilka Štuhec stopnjuje tempo do tekme

Začetek sezone v hitrih disciplinah bi moral biti na začetku decembra z dvema superveleslalomoma v St. Moritzu, a sta obe tekmi odpadli. Danes pa so imele alpske smučarke drugi trening v francoskem Val d’Iseru.

Na prvem uradnem treningu se je Ilka Štuhec zavihtela na 14. mesto, najboljši sta bili Američanki McKennis Duran Alice in Breezy Johnson.

Današnji drugi uradni trening pred petkovo preizkušnjo je prav tako dobila Američanka, a tokrat Breezy Johnson pred Avstrijko Mirjam Puchner in Sofio Goggia iz Italije. Mariborčanka se je zavihtela na 9. mesto, a imela odlične čase v zgornjem delu proge, celo najboljši prvi vmesni čas, na koncu pa je za Američanko zaostala sekundo in 59 stotink.

Leta 2016 na tej progi zmagala Štuhčeva

V petek dopoldne najhitrejše smučarke čaka smuk v Val d’Iseru, ki tudi pomeni nov začetek sezone v hitrih disciplinah. Zadnjega na tem prizorišču je leta 2016 dobila Ilka Štuhec.

Na startu dve Slovenki

Ni pa bila Ilka Štuhec edina Slovenka na startu. S številko 62 se je na smukaški trening podala tudi Maruša Ferk, ki se je znova preusmerila k hitrim disciplinam. V zadnjih treh letih je sicer nastopila le na dveh superveleslalomih svetovnega pokala. Na današnjem treningu se ni uvrstila med najboljšem, temveč je zasedla 36. mesto.

Oddaj komentar