Zapora cest za cestno kolesarsko dirko v času OFEM-a 2023

VIR: EYOF Maribor 2023

Organizatorji sporočajo, da bo v času cestnega kolesarstva na Olimpijskem festivalu evropske mladine veljala zapora cest.

V zadnjem tednu julija bodo mladi športniki tekmovali v kar 11 športnih panogah, med drugim tudi v cestnem kolesarstvu. Za izvedbo treninga in tekme, katere štart in cilj bo pri stadionu Ljudski vrt, bodo potrebne posamezne zapore prometa na trasi dirke v mestu in okolici Maribora. “Zapore cest so nujne za zagotavljanje nemotenega treninga in dirke, predvsem pa varne izvedbe celotnega tekmovanja,” sporočajo organizatorji.

Potekala bosta dva treninga

Organiziran trening v spremstvu Slovenske policije bo v sredo, 26. julija 2023, med 10. in 12. uro, na odsekih cest R2 436 odsek 0440 Dolnja Počehova in R2 436 odsek 1328 Počehova-Zg. Kungota. Trasa bo enaka tudi naslednji dan, v četrtek, 27. julija 2023, ko bo zaradi cestne kolesarske dirke prihajalo do zapor med 8.30 in 15.30 uro.

“Vsem občanom in občankam se opravičujemo za morebitne nevšečnosti in se zahvaljujemo za razumevanje in sodelovanje v tem času. Vse udeležence v prometu in stanovalce v bližini predvidenih zapor cest prijazno prosimo za strpnost in razumevanje ter upoštevanje navodil policije in rediteljev ob trasi dirke,” še sporočajo organizatorji.

Vse skupaj še vabijo na traso in na štart dirke, da skupaj spodbujate kolesarje in ustvarite edinstveno navijaško vzdušje. Natančen potek trase pa na tej povezavi.

Oddaj komentar