Znano, kdaj bodo v Mariboru prižgali praznične luči, ne razkrivajo pa še programa silvestrovanja

Organizatorji sklopa decembrskih prireditev Čarobni Maribor intenzivno pripravljajo program dogodkov in prazničnih vsebin na različnih lokacijah v mestnem jedru, so za naš medij pojasnili v Zavodu za turizem v Maribor.

Čarobni Maribor se bo pričel v četrtek, 30. novembra, ko bodo mestne ulice in trgi zažareli v praznični razsvetljavi. Ta dan bodo vrata odprle praznična vasica z božično-novoletno tržnico na Glavnem trgu – na tej lokaciji bo obiskovalce ponovno navduševalo veliko panoramsko kolo – in hišice z gostinsko ponudbo na Trgu Leona Štuklja.

Od 22. decembra dalje bodo na Trgu Leona Štuklja koncerti priljubljenih glasbenikov, ki se bodo zaključili z velikim silvestrovanjem, nam še pojasnijo na Zavodu za turizem Maribor in dodajo, da je program glasbenih nastopov še v pripravi.

Prihaja tudi dedek Mrak

Svoja vrata bo tudi letos odprlo Vilinsko mesto (od 14. do 28. decembra), praznične utrinke štajerske prestolnice bo moč ujeti na foto točkah Čarobe galerije. Prihod dedka Mraza s Pohorja na Snežni stadion bo 9. decembra, slovo pa bo na Trgu Leona Štuklja 28. decembra.

Dedek Mraz bo tudi letos s kočijo potoval po Mariboru.

Oddaj komentar