Zanimanje za nakup hotelov na Pohorju preseglo pričakovanja

Vir: Google Street View

Zanimanje za nakup hotelov na Mariborskem Pohorju, za katera so do srede zbirali zavezujoče ponudbe, je po navedbah Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) preseglo pričakovanja. Koliko ponudb so prejeli, sicer niso izdali, zagotovo pa med njimi ni trenutnega najemnika hotela Arena, ki je še edini odprt.

Ker prodajni postopek še ni zaključen, DUTB pa informacij o postopkih v teku ne razkriva, lahko povemo le, da odziv zainteresiranih kupcev za hotele presega pričakovanja DUTB,” je vse, kar so danes na slabi banki povedali za STA.

Odpiranju prejetih ponudb za nakup hotelov Arena, Bolfenk in Videc, ki so prešli pod okrilje DUTB leta 2014 po stečaju Športnega centra (ŠC) Pohorje, sledijo ocenjevanje ponudb ter morebitna pogajanja s prijavitelji.

Za hotel Arena z okoli 60 sobami je bila razpisana cena 2,9 milijona evrov, za Bolfenk z 20 sobami in 12 apartmaji milijon evrov ter za Videc z 28 sobami, 14 apartmaji in nogometnim igriščem 800.000 evrov.

Hotel Arena ima sicer najemnika. Po umiku najemnika Mirana Ferka je hotel na začetku poletja najelo podjetje FMF lokalnega podjetnika Iva Filipovića, ki ima podpisano najemno pogodbo z DUTB do 31. oktobra letos. Kot je Filipović danes povedal za STA, ga nakup nepremičnine trenutno ne zanima.

Bolfenk in Videc trenutno ne obratujeta, enako tudi ne nekoč najbolj eliten hotel pod Pohorjem, Hotel Habakuk, ki se nahaja poleg hotela Arena in sodi pod okrilje Term Maribor. Po poročanju časnika Večer je nekoč petzvezdični hotel trenutno v prenovi.

Ob tem Terme Maribor, ki so bile nekoč največji mariborski hotelir, po pisanju Večera prodajajo vse tri mestne hotele – Mercure, Ibis in Uni. Hotel Bellevue na Pohorju so Terme že prodale podjetniku Marjanu Krajncu, novega lastnika imajo tudi medicinsko-termalni center Fontana, nekdanja Gostilna Štajerc in prodajalne Travel Shop.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar