Za prevoz na klic z Maistrom razdelili 40.000 vizitk

Vir: Marprom facebook

Mestna občina Maribor in javno podjetje Marprom želita brezplačen prevoz z električnim mini vozilom Maister – »vožnjo na klic« – približati še večjemu krogu uporabnikov. Tako sta skupaj pripravila novo vizitko z osnovnimi podatki o Maistru, ki jo lahko občani in obiskovalci Maribora poslej najdejo na različnih točkah v središču mesta.

Skupno 40.000 natisnjenih vizitk vozila Maister smo v minulih dneh razdelili po številnih gostinskih lokalih v starem mestnem jedru, trgovinah, trafikah in drugih poslovnih prostorih, kjer so v posebnih stojalih na voljo uporabnikom. Prav tako te čakajo v Turistično informacijskem centru Maribor. Ob tem smo za obveščanje o možnosti prevoza z Maistrom natisnili še posebne nalepke, namenjene za namestitev na vhodna vrata lokalov, trgovin itd.

Okolju in potnikom prijazna storitev prevoza z Maistrom je v Mariboru na razpolago od 22. decembra 2017; od takrat do začetka letošnjega marca jo je izkoristilo že približno 48.000
potnikov. Povprečno Maister dnevno prevozi blizu 80 kilometrov in prepelje okoli 70 ljudi. Med uporabniki prevladujejo starejši ljudje, gibalno ovirani in tudi starši z majhnimi otroki.
Glede na številne pozitivne odzive potnikov lahko rečemo, da se je storitev prevoza z Maistrom, ki marsikomu olajša pot po središču mesta, v Mariboru izkazala kot zelo dobrodošla. Tako bo še naprej dopolnjevala ponudbo mariborskega mestnega potniškega prometa, pri čemer je v načrtu, da jo v kratkem nadgradimo s še enim tovrstnim vozilom; postopek nakupa novega vozila, ki ga vodi Mestna občina Maribor, je v zaključni fazi.

Prevoz z Maistrom je moč naročiti vnaprej s klicem na telefonsko številko 030 700 035, prav tako pa vozilo sprejema naključne mimoidoče potnike. Na razpolago je znotraj območja za pešce in dela starega mestnega jedra, vozni čas Maistra pa je vse dni v letu od 8. do 20. ure. Z nakupom dodatnega vozila bomo lahko v prihodnje še izboljšali kakovost opravljanja te storitve.

Oddaj komentar