Z. Zahović: “V marcu še nihče ni bil prvak”

Zlatko Zahović. Foto: Drago Wenig

Do sedaj je bila nogometna pomlad za vijoličaste zelo uspešna. Zagotovili so si devet točk prednosti na lestvici, a športni direktor NK Maribora Zlatko Zahović opozarja, da “v marcu še nihče ni bil prvak.” V intervjuju za uradno spletno stran nogometnega kluba je izpostavil, da neizprosen koledar tekem za vijoličaste pomeni maraton.

V NK Mariboru so z analizo dosedanjega dela prvenstva zadovoljni: 4 tekme, 10 osvojenih točk. “Glavne ugotovitve so, da so bile priprave odlično izpeljane, kar smo lahko opazili že med pripravljalnim obdobjem. Ob tem pa forma ni bila naravnana le na eno tekmo, ampak na maraton, kot je prvenstvo“, je poudaril Zahovič. Potem, ko je uspešen spomladanski začetek prinesel presej prednosti na lestvici, pa se nikakor ne gre preuranjeno veseliti, dodaja. “Nikakor ne smemo sprejeti razmišljanja tistih, ki menijo, da je prvenstvo končano. Še zdaleč ni. V marcu še nihče ni bil prvak. Vsako tovrstno mnenje je prepovedano, s strani klubskega vodstva in med igralci”, je povedal Zahović.

Veselje po zmagi na derbiju.
Veselje po zmagi na derbiju.

Vsaka tekma je resen nasprotnik
Nikakor si ne nameravamo pripenjati medalj, preden si jih ne zaslužimo. Zaslužiš pa si jih, ko si tudi matematično prvak. Kakor smo pridobili teh 9 točk prednosti, jih lahko tudi izgubimo”, je posvaril Zahović. Cilj prvenstva je jasen, da ga bodo dosegli pa morajo iz tedna v teden trdo delati. “Zdaj nas čaka zahteven ritem, ki pa se ga veselimo, saj je Maribor vajen igrati v ritmu sreda-sobota. Ob tem bodo vsi, ki so imeli v prejšnjih tekmah manjšo minutažo, prišli na svoj račun. Razumljivo je, da so pri takšnem ritmu rotacije več kot potrebne. Širina kadra in kvaliteta mladih, tudi tistih iz nogometne šole, nam to omogoča. Ne glede na pomen tekem bodo tudi naši mladi igralci dobivali priložnost. Ali bo šlo za polfinale pokala, ali za prvenstveno tekmo, imajo zaupanje vseh v klubu. Gledamo kratkoročno in dolgoročno. Si želimo, hočemo in zmoremo imeti najboljše rezultate, toda včasih ni le rezultat najpomembnejši.

navijaci, nk maribor

Vijolč’ni navijači imajo energijo
K uspešnosti v prvem tekmovalnem mesecu je pripomogla tudi vijol’čna energija s tribun. “Imamo jo in vsi jo čutimo. Maribor je vedno imel to povezavo z navijači, ki klubu prinaša drugačno dimenzijo. Kadar gremo vsi v isto smer, je tudi izvedba na igrišču drugačna. Igralci čutijo to energijo in se z užitkom žrtvujejo zase ter za klub. Potem pridejo tudi rezultati, kajti kvaliteta je nedvomno na naši strani.
Vir: nkmaribor.com

Oddaj komentar