Z MO Maribor sporočili: Odstranitev dreves je preklicana

Vir: Facebook Mestna četrt Koroška vrata

Odločitev o odstranitvi dreves na Kamniški ulici v Mariboru je preklicana, so sporočili z Mestne občine Maribor, po tem, ko je javnost pritisnila na odločevalce zaradi načrtovane odstranitve štirih dreves, ki naj bi motila stanovalce večstanovanjske stavbe Kamniške ulice 26.

Tako so vsaj pred dnevi zapisali na Facebook strani Mestne četrti Koroška vrata, o čemer smo poročali. Takrat so zapisali, da naj bi zaradi negativnih posledic organskega odpada skupina stanovalcev predlagala obrez dreves, nato pa naj bi pristojne strokovne službe odločile, da bodo drevesa postopoma odstranili.

Objava Mestne četrti Koroška vrata. Vir: Facebook

Pod objavo so se oglasili številni, ki menijo, da odstranitev dreves ni potrebna, da gre za običajno padanje listov dreves, zaradi katerega ni treba odstranjevati dreves.

Odgovor MO Maribor: Odstranitev dreves je preklicana

Na Mestno četrt Koroška vrata smo takrat naslovili več vprašanj, na katera sicer nismo dobili odgovorov, naša vprašanja pa so posredovali naprej na Oddelek za odnose z javnostmi Mestne občine Maribor.

Z Mestne občine Maribor so nam danes odgovorili, da je odločitev o odstranitvi dreves preklicana “z namenom, da se z vsemi deležniki dodatno preučijo vse strokovne možnosti v zvezi s problematiko platan, tako na konkretnem primeru, kot generalno gledano na vidiku celotnega mesta”.

Dodali so še, da bo “sklican strokovni posvet, ki bo dal odgovore na to, kako se spopasti s problemom vzdrževanja dreves, pri čemer bomo sprejeli kratkoročne ter srednjeročne rešitve te za mesto pereče problematike”.

 

Oddaj komentar