FOTO: Stanovalci predlagali obrez dreves, strokovne službe pa naj bi odredile kar odstranitev

Vir: Facebook Mestna četrt Koroška vrata

Mariborska Mestna četrt Koroška vrata je na svoji Facebook strani objavila, da bodo na Kamniški ulici postopno odstranili štiri drevesa potem, ko so stanovalci večstanovanjskega objekta Kamniška ulica 26 predlagali, da se na drevesih naredi večji obrez.

Namesto večjega obreza dreves, ki naj bi ga predlagali stanovalci Kamniške ulice 26, zaradi “negativnih posledic organskega odpada, ki ga povzročajo štiri platane, ki rastejo na ulici ob hiši”, naj bi, glede na objavo na Facebooku, strokovne službe mestne uprave predlagale postopno odstranjevanje dreves ob hiši. Mestna četrt Koroška vrata pa je ob tem zapisala, da bi dolgotrajno stabilnost dreves sicer zagotavljal postopni manjši obrez.

Objava Mestne četrti Koroška vrata. Vir: Facebook

Po njihovih besedah je predvideno, “da se najprej odstranita dve platani (vsaka druga), ki se nadomestita z nadomestnima drevesoma. Po petih do osmih letih pa se podreta še drugi dve platani in zasadita novi dve nadomestni drevesi”. Zapisali so še, da vrsta nadomestnih dreves še ni določena in da naj bi jo določile strokovne službe.

Prav na koncu pa so svojim sledilcem na Facebooku postavili še vprašanje: “Imate kak predlog?” Ni sicer najbolj jasno, ali javnosti postavljajo vprašanje o vrsti nadomestnih dreves ali o samem predlogu ali o tem, kar je napovedano, da se bo zgodilo.

Pod objavo se pravzaprav že oglašajo komentatorji, ki menijo, da odstranitev dreves ni potrebna, da gre za običajno padanje listov dreves, zaradi katerega ni treba odstranjevati dreves.

Vir: Facebook
Vir: Facebook

Na Mestno četrt Koroška vrata smo naslovili več vprašanj, tudi zaradi tega, da bi izvedeli, kaj pravzaprav so nameravali z objavo in zadnjim vprašanjem doseči. Prav tako tudi, komu so pravzaprav stanovalci poslali pritožbe in predlog po obrezu dreves. Pa tudi, ali se na Mestni četrti Koroška vrata strinjajo s tem, da bi se drevesa postopno odstranila.

Odgovorov še nismo prejeli, so pa naša vprašanja posredovali naprej piar službi Mestne občine Maribor. Ko bomo odgovore dobili, jih bomo objavili.

Oddaj komentar