Vremenska motnja prinaša dež, vikend znova sončen

Vir: pixabay.com

Po poročanju Agencije RS za okolje (ARSO) je nad našimi kraji območje visokega zračnega pritiska, ki prehodno slabi. Alpe je od severozahoda dosegla oslabljena vremenska motnja, ki bo zvečer in ponoči dosegla tudi naše kraje. Popoldan naj bi tako bilo sončno in toplo, padavine naj bi večji del Slovenije dosegle v noči na soboto.

Najvišje dnevne temperature danes bodo med 23 in 26, na Primorskem okoli 27 °C.  Zvečer bo od severozahoda oblačnost naraščala. Iz smeri severne Italije in Avstrije se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo v poznih večernih urah in ponoči razširile nad večji del Slovenije. Glavnina padavin bo sprva v zahodni in osrednji Sloveniji, proti jutru pa se bo premaknila nad severovzhodno in vzhodno Slovenijo. Sprva lahko v zahodni polovici države, predvsem pa ob Jadranu tudi zagrmi, vendar večjih posebnosti glede neviht ni pričakovati nikjer.

Proti jutru bodo padavine od zahoda slabele in v večjem delu Slovenije do jutra že ponehale. Zjutraj in del dopoldneva bo občasno deževalo le še v vzhodni Sloveniji, vendar bodo tekom dopoldneva tudi tam padavine ponehale. Čez dan bo spremenljivo oblačno, občasno ponekod delno jasno. Ponekod po Sloveniji bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh. Najnižje jutranje temperature bodo med 12 in 15 °C, ob morju okoli 17 °C, najvišje dnevne pa se bodo gibale med 20 in 24, na Primorskem okoli 27 °C.

Vikend bo sončen in toplejši

Čez vikend se bo nad našimi kraji ponovno okrepilo območje visokega zračnega pritiska. V soboto in nedeljo bo prevladovalo sončno in suho vreme. Najvišje dnevne temperature bodo ponovno dosegale in v nedeljo tudi presegale mejo 30 °C.

VIR: ARSO

Oddaj komentar